ایا کسی که با امام زمان در ارتباط می باشد این موضوع را با دیگران مطرح میکند و در مورد ارتباط خود با امام عصر توضیح می دهد که امام به خواب او می اید تا مشکلات مردم را از طریق او حل و فصل نمایید.ایا این موضوع صحت دارد و من این فرد را باور کنم.البته من به این اعتقاد دارم که امام با یاران خود در ارتباط می باشد .
پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز؛
هنگام فوت آخرين نايب امام زمان علي بن محمد سمري توقيع شريفي از جانب امام (ع)صادر شده است. امام در اين توقيع ميفرمايد:
با از دنيا رفتن تو اي علي بن محمد سمري، نيابت خاصه تمام شد و غيبت كبري آغاز شد . ديگر بعد از اين اگر كسي بگويد من حضرت را ميبينم و با او مرتبط هستم و نيابت خاصه از جانب حضرت دارم، دروغگو است.
به متن توقيع و قرائن آن دقت كنيد: «غيبت طولاني آغاز شده و ظهور نخواهد بود. مگر بعد از اذن خداوند... به زودي خواهد آمد كسي كه مدعي مشاهده من باشد ، ولي آگاه باش كسي كه مدعي مشاهده باشد، قبل از خروج سفاني و صيحه ، دروغگو خواهد بود»، (1)
امام(ع) در اين حديث به دو نكته اشاره ميكنند:
يكي اخبار از آينده كه پس از من عدهاي پيدا ميشوند و مشاهده و ارتباط با من را ادعا ميكنند .
دوم دروغگو بودن مدعي است. امام در حديث دو تعبير دارد:
1- ادعا،
2- مشاهده.
كسي را كه ادعاي مشاهده نمايد، كاذب معرفي كرده است.
مشاهده به معناي ديدن امام و ارتباط با او است . ادعا به معناي اعلان و انتشار و با خبر كردن مردم از مسأله است.
ممكن است كسي با امام ملاقات داشته باشد ، همانگونه كه براي برخي علما نقل ميكنند، ولي آن را ميان مردم بازگو نكرده و در سينه خود پنهان كرده باشد و اطرافيان از قراين و يا در زمانهاي بعد متوجه ارتباط او با امام شوند. چنين كساني مشمول حديث نخواهد بود چون
مدعي نيابت نيست، بنابراين بين مضمون حديث با داستان ملاقات برخي صالحان با امام تعارض و ناسازگاري وجود ندارد.
مولوي مي گويد :
هر كه را اسرار حق آموختند مهر كردند و دهانش دوختند
عده اي از بزرگان و علما دين همانند شيخ مفيد، مقدس اردبيلي، فيض كاشاني ارتباط ظاهري و ملاقات با امام داشتند . ممكن است انسان با ايماني امام زمان را ببيند. اما اگر كسي موفق به ديدار حضرت بشود و ايشان را بشناسد ، نبايد ادعاي ارتباط با امام را داشته باشد و آن ديدار را از روي قرار قبلي به قصد نيابت خاصه حضرت اعلام نمايد. اگر فردي چنين مطلبي را وانمود كرد، مردم موظفند كه او را تكذبب كنند. براي روشن شدن مطلب سخنان برخي از مراجع بزرگوار تقليد را بيان مي كنيم:
حضرت آيت ا...صافي گلپايگاني مي فرمايد : "ادعاي ارتباط خاص باحضرت حجت در زمان غيبت آن بزرگوار دروغ است . شركت در مجالسي كه در آن چنين ادعاها مي شود ،حرام است. مؤمنان بايد بي اساس بودن چنين ادعا را براي مردم بيان كنند كه گمراه نشوند.(2)
آيت ا...فاضل لنكراني مي فرمايد : " فعلاً موظف هستيم به تكليف خود در زمان غيبت كه فقهاي عظام براي ما معين مي كنند ، عمل كنيم (كساني كه ادعاي ديدار مي كنند) معمولاً انگيزه هاي مادي وگاهي سياسي دارند.
مؤمنان بايد مواظب اين توطئه ها باشند . در دامان اين افراد سود جو و مغرض نيفتند.(3)
ممكن است انسان با تقوا و مؤمن خالصي با امام عصر ديدار كند (يا ديدار كند و ايشان را نشناسد) اما نمي تواند ديدار و يا سخناني را كه حضرت به ايشان گفتند، به كسي بازگو كند.و گرنه بايد او را تكذيب كرد.(4)
پي نوشت ها :
1. بحارالانوار، ج 51، ص360.
2. مسائل جديد،ج3،ص223.
3. جامع مسائل،ج1،ص493.
4. مجله با معارف اسلامي آشنا شويم،شماره 35،ص75.