با سلام و خسته نباشید
اینجانب از نظر تقلید باقی بر آیت الله بهجت (ره) میباشم. ظاهرا ایشان اتانول (الکل صنعتی) را نجس میدانند در این صورت حکم استفاده از انواع پاک کننده ها (مثلا مایع شیشه شور) که حاوی اتانول هستند چیست. یا اگر بر روی لباس بریزد با آن لباس نماز خواندن چه حکمی دارد؟
با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
به نظر آيت الله بهجت الکل ها ي مست کننده نجسند. اما الکل صنعتي که براي رنگ کردن در و پنجره ، ميز و صندلي و مانند اين ها استفاده مي شود، اگر انسان نداند که از چيزي به تنهايي مست کننده و مايع است درست کرده اند يا نه؟ پاک مي باشد.(1)
هم چنين به نظر معظم له، الکل مطلقا - چه سفيد چه زرد - مورد احتياط در نجاست است. مگر به گونه اي به دست بيايد که از ابتدا مسموم کننده باشد ،نه مست کننده .
الکلي که مست کننده باشد ،نجس است . با هرچه مخلوط شود، آن هم نجس است . اگر در ترکيبات، استحاله ي فراگير، صورت گيرد ، يعني تمام ترکيبات مايع آن استحاله شود، نه فقط الکل، پاک مي شود.(2)
اگر کسي يقين دارد که اتانول از مايع مست کننده ساخته شده است ، الکل اتانول نجس خواهد بود . با هرچيزي ديگري که مخلوط شود، آن ها را نيز نجس خواهد کرد . هم چنين هرچيزي که با آن برخورد کند ، نجس مي شود.
اما اگر کسي نمي داند که مواد ترکيبي آتانول مست کننده است يا نه؟ پاک مي باشد. اگر بر لباس و بدن بريزد ، براي نماز اشکالي ايجاد نخواهد کرد .
هم چنين در تمام مواردي که درترکيب آن ها درصد الکل وجود دارد، مانند شيشه پاک کن اگر کسي يقين به مست کننده بودن الکل آن نداشته باشد، پاک است. اگر روي لباس و بدن بريزد ،نجس نمي شود و نماز با آن اشکال ندارد.
در مورد الکل سفيد و زرد و ديگر موارد آن که حضرت آيت الله بهجت احتياط در نجاست آن ها فرموده و فتوي نداده است ، مقلدين معظم له مي توانند در اين مسئله به مرجع ديگري که الکل سفيد و زرد و امثال آن ها را پاک مي دانند، رجوع کنند.
پي نوشت ها:
1. رساله توضيح المسائل آيت الله بهجت، مسئله 115و116.
2. استفتاءات از حضرت آيت الله بهجت، ج 1 ،سؤال 347-تا350. و سؤال حضوري از دفتر معظم له.