سلام
من بعضی شب ها در خواب شرایطی برایم پیش می آید که ناخودآگاه با آلت تناسلی خویش بازی می کنم که در حین این عمل ممکنه از خواب بیدار شوم اما نه بیداری صرفا با هوشیاری کامل یعنی نمی شود گفت که صد در صد خوابم یا صد در صد بیدار حتی ممکنه که منی هم بیرون بیاید آیا گناه کبیره مرتکب شده ام شاید بگویید تفکرات روزانه موجب این مشکل در شب می شود ولی این گونه نیست یعنی در روز به این امور فکر نمی کنم خواهشمندم مرا راهنمایی کنید و درمان این عمل را به من بگویید.(شرایط در خواب مثل خواب های بی معنی و تحریک کننده)

پرسش: آيا مرتکب گناه شده ام؟ شرح : بعضي شب ها در خواب شرايطي برايم پيش مي آيد که ناخودآگاه با آلت تناسلي خويش بازي مي کنم که در حين اين عمل ممکنه از خواب بيدار شوم. اما نه بيداري صرفا با هوشياري کامل، يعني نمي شود گفت که صد در صد خوابم يا صد در صد بيدار حتي ممکنه که مني هم بيرون بيايد. آيا گناه کبيره مرتکب شده ام ؟شايد بگوييد تفکرات روزانه موجب اين مشکل در شب مي شود، ولي اين گونه نيست يعني در روز به اين امور فکر نمي کنم . خواهشمندم مرا راهنمايي کنيد و درمان اين عمل را به من بگوييد.(شرايط در خواب مثل خواب هاي بي معني و تحريک کننده)

پاسخ: با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
فرايند خواب داراي مراحلي است که در برخي مراحل آن حالتي نيمه هشيار در فرد وجود دارد . فرد در آن تقريباً به مسايلي که در دنياي خارج رخ مي‌دهد، وقوف کامل داشته و مي تواند آن را کنترل نمايد. در خصوص پاسخ به اين پرسش شما كه آيا مرتكب گناه كبيره شده ايد، بايد بگوييم كه اين عمل نمي‌تواند گناه باشد. اگر تماماً در حالت ناهشيار قرار داشته باشيد؛ اما اغلب افراد چنين گزارش مي‌كنند كه توانايي اداره خود را در اين لحظات داشته و صرفاً علاقمند هستند ادامه دهند.
در اين موارد شما هستيد كه تشخيص مي‌دهيد. توانايي متوقف ساختن آن را داريد يا نه و اين به عنوان يك مصداق نمي‌تواند از سوي كسي ديگر مورد ملاحظه قرار گيرد.
در خصوص پاسخ به اين پرسش كه آيا تفكرات روزانه موجب بروز اين مشكل مي‌شود، بايد بگوييم : محتواي خواب معمولاً به اعمال و افكار روزمره ما باز مي‌گردند . آنچه فرد در طي روز با آن ها برخورد مي‌كند، مي‌تواند در خواب مشاهده شود. همچنين گاهي آن ها در اثر اشتغالات ذهني افراد رخ مي‌دهند . بنا براين مربوط به مواردي هستند كه فرد نسبت به دانستن و انديشيدن در باره آن ها رغبت دارد. البته رغبت الزاماً به معناي علاقمند و خوشايند بودن موضوعات تفسير نمي‌شود؛ چرا كه گاهي موضوع هراس انگيز بوده و دغدغه اصلي روزانه بر آن متمركز شده است.
بر اساس آنچه گفته شد مي‌توان دريافت با كاهش دادن تفكر درباره اين موضوعات و تمركز بر برخي از ابعاد ديگر زندگي روزمره مي‌توانيم از ميزان آن ها تا حدَ زيادي بكاهيم.
عموماً در خواب با برداشتن سانسور، اشتغالات فرد در طي روز به راحتي به سطح آمده ، فرد با آن چه در طي روز كتمان مي‌كرده ، روبرو مي شود. تاكيد شما بر بيش تر شب ها را نمي دانم که تا چه اندازه صحت دارد. اما اگر منظور شما بيش از اندازه است، نياز به درمان توسط متخصص دارد . برخي روش‌هاي روان درماني در اين زمينه عبارتند از اينكه :
بايد با ورزش منظم موجب خارج ساختن نيروهاي زايد بدني شده و سپس به رختخواب برويد. اين روش همچنين كمك مي كند كه تمركز رواني نسبت به موضوعات جنسي كمتر شده و با اين قبيل تصاوير جنسي شده قطع ارتباط نماييد.
هر گاه به فعاليت‌هاي حركتي و خارجي روي آوريم، از ميزان صحنه سازي و تصوير پردازي ذهني خودمان مي‌كاهيم . به همين دليل هيچ گاه توصيه نمي شود كه براي ايجاد اشتغالات ذهني از روش هاي منفعلانه مانند تماشاي يك برنامه تلويزيوني استفاده نماييد. اين قبيل روش ها که فعاليتي در آن ها وجود ندارد و افراد صرفاً تماشاگر هستند ، به پرورش تخيلات ما كمك مي كند . در نتيجه اين همان روند افزايش خيال‌پردازي و ترويج خواب ديده‌ها با محتويات جنسي است.
هرگز بدون خستگي كامل وارد رختخواب نشويد. به همين دليل هر گاه در رختخواب خواب تان نبرد، بايد از آن خارج شويد و هرگز به تخيل و تفكر درباره مسايل جنسي نپردازيد. اما در يكي از روش ها افراد را وادار مي‌سازند كه به مدت بيست دقيقه قبل از خواب با استفاده از روش تن آرميدگي تنش را از بدن خارج سازيد . با يك آرامش رواني به بستر برويد. در روش تن آرميدگي كه نقطه قوت آن بر رابطه بين بدن و ذهن است ، بايد پيش از خواب اعضاي بدن را دچار يك تنش جزيي نموده و سپس تنش را خارج ساخته و به آرامش دست يابيد. روش كار به اين ترتيب است:
در ابتدا مجموعه عضلات بودن را به شانزده گروه تقسيم مي كنيد و هر كدام از آن ها را به طور جداگانه با ميزاني از تنش مواجه مي‌كنيد؛ اين گروه عضلات به ترتيب عبارتند از عضلات مچ دست، عضلات آرنج ، عضلات بازو، عضلات مچ پا، عضلات ساق پا، عضلات ران تا کشاله ران، عضلات پيشاني و كاسه سر، عضلات صورت و تا زير چانه، عضلات سينه و گردن، و نهايتاً عضلات شکم. اکنون هر يک از اين عضلات را به ترتيبي که بيان شد، به مدت هفت ثانيه در حالت انقباض نسبي و نه شديد قرار داده و سپس در طي مدت 3 شماره آن را از حالت تنيدگي به تدريج و نه ناگهاني خارج مي سازيد. حال با تمرکز بر احساس خوشايندي که در شما پديد آمده، دو حالت تنش و رها شدگي را با هم مقايسه مي کنيد . بعد از آن به سراغ گروه عضله بعدي مي رويد. در نهايت مي توانيد پس از انجام اين کار به استراحت مشغول شويد.
يکي ديگر از مشکلات همراه در اين موارد وجود اضطرابي است که در فرد به وجود مي آيد و عيناً بر محتواهاي خواب نيز تأثير مي گذارد. بايد تلاش کنيد تا اضطراب را با روش هاي تنش زدايي همچون تن آرميدگي تخليه نماييد . علاوه بر آن استفاده از روش تنفس منظم نيز مي تواند کمک شاياني به برطرف شدن اضطراب در شما نمايد. در روش تنفس منظم به ما توصيه مي شود که از طريق بيرون دادن و فرو بردن عضلات شکمي، تنفس را به طور منظم و با توجه، انجام داده و از تنفس هاي نامنظم پرهيز نماييم. اين روش نيز به برطرف شدن تنش ها خواهد انجاميد و انتظار مي رود که کمتر اين وضعيت ناخوشايند براي شما رخ دهد.