به نام خدا
با سلام
من یکی از مسؤلین بسیج هستم.یکی از بچه های بسیجی(پسر) که حدودا 12 سال دارد با پسری بزرگتر از خود که 20 سال سن دارد دوست است و این پسر 20 ساله مورد اطمینان نیست و انسان دورو و منافقی است به طوری که تمام نمازهایش را می خواند ، همیشه در مسجد است، خیلی با احترام با اعضای مسجد برخورد می کند به طوری که وجهه ی خیلی مثبتی از خود نشان می دهد در حالی که (تا آنجایی که من می دونم و چندین سال در یک مسجد نماز خوندیم)اصلا مورد اطمینان نیست . در ضمن این شخص بزرگسال خودش را بس که به این رفیق 12 ساله ی ما چسبانده که آ نها خیلی به هم نزدیک شده اند. در حقیقت من احساس مسئولیت می کنم . من چه باید بکنم؟؟؟ خواهشمندم راهنمایی دقیقی کنید . من خیلی نگرانم.

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
اين قبيل روابط كه در آن ها تفاوت سني بسيار است ، كاملاً نامناسب بوده ، به عنوان مسؤول بسيج بايد بر اين روابط نظارت داشته باشيد. در اين مسأله كه آن را شرح داده ايد، فرد بزرگسال داراي يك اصلاعات و آگاهي جنسي است و اين در حالي است كه فرد كوچك تر هرگز داراي چنين آگاهي نيست . اين مي‌تواند منجر به سوء استفاده فرد بزرگسال گردد. افزون بر آن وجود گرايشات جنسي در فرد بزرگسال مي‌تواند مشكلاتي را در انتقال برخي مسايل به فرد كوچك تر پديد آورد كه در نوع خود آسيب‌زا تلقي مي‌گردد.
نبايد در خصوص دين و آيين شخص بزرگسال يا هر فردي ديگر بر آييد . اين كه درباره او به چه قضاوتي برسيد ، هرگز نمي تواند مشكلي را حل كند . بدتر از همه آن كه بخواهيد آن را به ديگران نيز متنقل نماييد كه در اين صورت حتماً خسارت خواهيد ديد. اول آنكه مطمئن نيستيد . در ثاني برچسب زدن دردي را دوا نمي كند. آنچه در اين بين ضروري است، دور ساختن زمينه يا تدوين مقررات به گونه‌اي است كه آن ها عملاً در كنار يكديگر قرار نگيرند .
اگر اين امكان پذير نيست بايد با فرد كوچك تر گفتگو كنيد، آن هم بدون آن كه ذهن او رابيدار نمايد و اطلاعاتي درباره مسايل جنسي بدهيد. همچنين لازم است به فرد داراي سن بيش تر اگر واقعاً به خيانتكاري او مطمئن هستيد، بگوييد كه به عنوان مسؤول بسيج از او مي‌خواهيد كه فوراً اين رفتار را قطع نمايد. لازم نيست در اين موارد پرخاشگرانه رفتارنموده و روابط خودتان را تيره نماييد. هرگز وارد مسايل نامناسب و تهمت هاي ناروا نشويد . فرد را وارد يك فضاي خصومت آميز نكنيد. تنها انتظار خودتان را به عنوان يك مسؤول رده بالاتر بيانم نماييد و بگوييد كه انتظار شما چيست!
اما در مراحل نهايي چنانچه مسايل به قوت خود باقي ماندند، مي‌توانيد بدون هر گونه بزرگنمايي با والدين فرد كوچك تر گفتگو نموده ، بدون استفاده از الفاظ نامناسب برخي مطالب را به آن ها يادآور شويد كه «ما هرگز در برابر رفتارهاي غيرسازماني فرزندتان مسؤول نيستيم . به فرزندتان بگويد كه با افراد بزرگ تر از خود رفاقت نداشته باشد!»؛ والدينت اغلب تا اين اندازه آگاه هستند كه كدام مسايل مورد توجه شما است. آن ها ممكن است توضيحاتي دقيق‌تر از شما بخواهند. هرگز وارد اين مسير نشود . تنها به آن ها اطمينان خاطر بدهيد كه تا كنون هيچ اتفاقي نيافتاده است و آن ها بايد صرفاً پيش آمدن از مسايل آتي پيشگيري نمايند.