پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
1- اگر زنى بچه دختر خود را شير دهد، و يا بچهاى را كه شوهر دخترش از زن ديگري دارد شير دهد. در صورتي که شرايط هشت گانه محرميت از راه شيردادن موجود باشد، دختر آن زن بر شوهر خود حرام مي شود،(1)
2- اينکه چرا با اين شير دادن، دخترش بر شوهر خود حرام مي شود :
يكى از مسلّمات اسلامى اين است كه احكام شرعى تابع و برگرفته از مصالح و مفاسد واقعى است، يعنى هر امر شرعى به علت مصلحت ضرورى است و هر نهى شرعى ناشى از مفسدهاى است كه بايد ترك شود. خدا براى اين كه بشر را به مصالح واقعى كه سعادت او در آن است برساند، امورى را واجب يا مستحب كرده است . براى اين كه بشر از مفاسد دور بماند، او را از پارهاى كارها منع نموده است. اگر مصالح و مفاسد نبود، نه امرى بود و نه نهيى.
مصالح و مفاسد و حكمتها به گونهاى است كه اگر عقل انسان به آنها آگاه گردد، عقل نيز همان حكم را مىكند كه شرع بيان كرده است.
تمام احکام الهي داراي حکمت اند ، حکمت بعضي از احکام در روايات بيان شده و حکمت بعضي از احکام بيان نشده ، ولي با پيشرفت علمي حکمت بعضي از احکام روشن شده، مانند حرمت گوشت خوک. اما حکمت بسياري از احکام هنوز روشن نشده است .
بنابراين، در مورد سؤال نيز فلسفه و حکمت اينکه چرا اگر زن بچه دخترش را شير دهد ، دخترش بر شوهرش حرام مي شود، براي ما روشن نيست، ولي مي دانيم که اين حکم نيز بدون حکمت نيست و تعبدا آن را قبول مي کنيم.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ، نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم
پي نوشت:
1. توضيح المسائل مراجع، ج2، مسأله2472 و 2474.
۱۳۸۹/۰۶/۳۰ ۲۱:۵۲
شناسه مطلب: 19496