باعرض سلام و احترام خدمت شما عزيزان ارجمند.من ميخواهم بدانم كه جرا در دين اسلام عمل زشت و قبيح استنماء (بازي كردن با آلت جنسي مرد بدون حضور جنس مونث) جرا حرام است?

پاسخ:
با سلام و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز.
استمنا از جمله گناهان كبيره‏ است كه بر آن وعده عذاب داده شده حتي مجازات دنيوي نيز براي آن تعيين شده است.
صاحب جواهر الكلام در آخر كتاب حدود مي‏نويسد: هر كسي با دست يا عضو ديگرش استمنا كند، بايد تعزير شود، چون كار حرام انجام داده و مرتكب كبيره شده است. چنان كه از حضرت امام صادق (ع) در اين باره (استمنا) مي‏پرسند، حضرت مي‏فرمايد: "(استمنا) گناه بزرگي است كه خداوند در قرآن مجيد آن را مورد نهي قرار داده . استمنا كننده مثل اين است كه با خودش ازدواج كرده است. اگر كسي چنين كاري بكند و او را بشناسم، با او هم غذا نخواهم شد".(1)
راوي مي‏پرسد: از كجاي قرآن حكم آن فهميده مي‏شود؟ فرمود: از آيه «فمن ابتغي وراء ذلک فاولئک هم العادون ؛هر كس با غير از همسر و كنيزش شهوتش را دفع كند،تجاوزكار است».(2) راوي مي‏پرسد: گناه زنا بزرگ‏تر است يا استمنا؟ حضرت مي‏فرمايد: استمنا گناه بزرگي است.(3)
علت اصلي و فلسفه حرمت استمنا آن است كه دفع شهوت از راه غير طبيعي است كه هم به جسم و هم به روح آسيب جدي وارد مي‏كند.
" کساني که مبتلا به اين عمل هستند ،کم کم به ضعف قواي شهواني دچار مي‏شوند .
اين عمل يعني استمنا، يا جلق زدن چون شهوتراني غير طبيعي است؛ زيان هاي فراواني براي حواس پنج گانه دارد.
در درجه اول، در چشم و گوش اثر مي‏گذارد...
علاوه بر اين‏ها تحليل رفتن قواي جسماني و روحي، كم شدن خون، پريدگي رنگ، نقصان حافظه، لاغري، ضعف و سستي زياده از حد، بي اشتهايي، كج خلقي، عصبانيت، (سرگيجه)... از بيماري هايي است كه گريبان مبتلايان به جلق(استمنا) را خواهد گرفت.
البته آن هايي كه از لحاظ جسمي قوي هستند، ممكن است قدري ديرتر به اين بيماري‏ها دچار شوند، ولي به هر حال به تدريج به اين دردها مبتلا خواهند شد. يکي از بدبختي‏هاي مبتلايان به جلق اين است كه قوه اراده آنان مختل مي‏گردد و وقتي به زشتي عمل خود پي مي‏برند آن قدر اراده ندارند كه به ترك كردن آن اقدام نمايند.(4)
پي‌نوشت‌ها:
1. وسائل الشيعه ، ج 18 ص 575 حديث 4 .و شهيد دستغيب، گناهان كبيره، ج 2، ص 331.
2. مؤمنون (23) آيه 7.
3. شهيد دستغيب، گناهان كبيره، ج 2، ص 331.

4. گناهان كبيره، ج 2، ص 334؛ آيت الله مکارم ، مشكلات جنسى جوانان ، ص 148.