سلاو و خسته نباشيد

مي خواستم ببينم در صورتي كه پدر با ازدواج دختر با يك پسر مخالفت كند . در حالي كه ان مخالفت غير منطقي بوده و ساير اعضاي خانواده ي دختر (4 نفر) حق را به دختر بدهند، چه حكمي دارد ؟

آيا مي توان براي دوري از گناه ، تا راضي شدن پدر ، عقد موقت را جاري كرد ؟
(البته با نظر به اينكه ، اقدام قانوني و مدني صورت نگيرد. چرا كه ممكن است احتمال رضايت پدر در آينده وجود داشته باشد و اگر اقدام قانوني انجام شود ، ديگر اميدي نخواهد بود)

پسر داراي شرايط مناسبي بوده و پدر و مادر ايشان موافق هستند.

پاسخ:
با سلام و تشكر به خاطر ارتباط تان با اين مركز؛
چون ازدواج امر بسيار مهمي است و خوب مي دانيد که در ازدواج ، تنها دو نفر نيستند که با هم مرتبط مي شوند، بلکه در حقيقت دو خانواده يا دو طايفه با هم خويشاوند و با هم مرتبط مي شوند، لازم است در اين مسئله رعايت تمامي جوانب مسئله را کرد. قطع نظر از اين که رضايت پدر دختر شرط است يا نه، بايد توجه داشت که ازدواج مي خواهد صورت گيرد،و به دنبال اين گونه ازدواج ها ،مسايل مالي و حقوقي و آبرويي و خانوادگي مطرح مي شود .آيا به سال هاي بعد از ازدواج هم فکر شده است؟
در ضمن براي جلب رضايت پدر و خانواده دختر بهتر است از افراد موجه نزد آنان و کساني که ارتباط صميمي با پدر و خانواده دختر دارند ، کمک گرفته شود. در صورت موافقت رسماً ازدواج انجام گيرد. بنابراين آنچه بايد براي شما اهميت داشته باشد، کسب رضايت از پدر مي باشد.
اما لازم بودن اجازه گرفتن از پدر دختر ، اگر دختر پدر بزرگ پدري دارد، مي توان از او اجازه گرفت. اگر او اجازه دهد ،کافي است . درصورتي که پدر بزرگ نداشته يا داشته باشد و اجازه ندهد و اجازه ندادنش بي مورد باشد و دختر و پسر هم کفو يکديگر باشند و ازدواج به مصلحت او باشد ،به فتواي بعضي از علما شرعا مي تواند ازدواج کند.(1) ازدواج بدون رفتن به آزمايش ممکن است مشکل آفرين باشد. همين طور ثبت نکردن ازدواج در دفتر رسمي به ضرر دختر تمام مي شود.
لطفاً نام مرجع خود را اعلام کنيد تا نظر ايشان را براي شما ارسال داريم.
پي نوشت :
1. آيه الله بهجت ، توضيح المسائل ، م1892 ؛آيت الله مکارم،توضيح المسائل،م 2037.