با عرض سلام و خسته نباشيد 16 سال هست كه حاجتي دارم كه هنوز برآورده نشده كم كم دارم نااميد ميشم. تو رو خدا شما كمكم كنيد بگوييد چيكار كنم؟

پرسش 1:
حاجت شرح :
16 سال هست كه حاجتي دارم كه هنوز برآورده نشده .كم كم دارم نااميد مي شم. تو رو خدا شما كمكم كنيد بگوييد چيكار كنم؟ پاسخ :

پاسخ:
@
خداوند حکيم نظام هستي را بر پايه اسبا ب و مسببات قرار داده 0يعني براي پيدايش هر پديده اي علتي خاص و براي حل هر مشکلي راهکارهاي ويژه اي تعيين نموده است 0
از يک سو به انسان "عقل و انديشه "عنايت کرد تا با کمک آن و مشورت با ديگران راه حل مشکلات را بيابد. افق آينده زندگي خويش را ببيند . برآن اساس برنامه ريزي کند و به هدف برسد ،
از سويي ديگر دوگونه اسباب وعلل مقرر داشته است 0مادي ومعنوي0هر کار خدا پسندانه از انفاقات مالي ،کمک به ديگران ،دعا و مناجات با خدا ،نماز و زيارت و مانند آن اسباب معنوي هستند اما اين ها جايگزين علل مادي نمي شوند، بلکه انسان بايد به کمک عقل و فکر خدادادي خود و مشورت با افراد آگاه و متخصص در هر کاري اقدام نمايد ،هم زمان از آغاز هر کار تا پايان آن به لطف وعنايت هاي خداوند اميدوار باشد و دعا کند . از او بخواهد اقداماتش را به هدف ونتيجه برساند ،چون علل مادي را نيز خدا مقرر داشته است وآن ها به اراده وخواست خدا تأثير مي گذارند 0
تأخير در اجابت يا عدم اجابت ، يا اجابت آن به شکل هاي ديگري که فکر آن را نمي کنيم و از آن غافليم ، نبايد ما را مايوس کرده و منشأ سوء ظن به خدا باشد. يكي از شرايط استجابت دعا آن است كه يقين به اجابت آن داشته و به خدا خوش بين باشيد. از همة اسرار عالم خبر نداريم.
بسياري از دعاها به علل مختلف مورد اجابت قرار نمي گيرد، ولي تنها براي رسيدن به حاجات ،خدا را نمي خواهيم،‌بلكه خدا صاحب نعمت ما است. هر چه داريم، از او است و به او محتاجيم. ارتباط با خدا دل را آرام مي كند .قدرت تحمل مشكلات را بيش تر مي سازد. از نظر ما و به راهنمايي بزرگان دين ، رابطه با خدا مهم است . حاجت گرفتن فرعي است .نبايد خدا را فقط براي حاجت ها بخوانيم.
اجابت دعا به معناي برآورده شدن سريع حاجات نيست . چه بسا به دلايلي زمان برآورده شدن حاجات و رفع نيازها به تأخير افتد.
از حضرت علي (ع)روايت است : تأخير در اجابت دعا تو را نوميد نگرداند; زيرا كه بخشش خداوند بسته به نيّت اوست; چه بسا كه در برآوردن خواهشت تأخير شود تا بدين وسيله دعا کننده را پاداش بزرگ تر و اميدوار به بخشش الهي را بخشش بيش تر دهد; بسا باشد كه چيزي بخواهي و به تو داده نشود; اما دير يا زود بهتر از آن به تو داده شود يا براي خير و مصلحت تو از تو دريغ شده است . بسا خواسته هاي كه اگر برآورده شود، موجب نابودي و تباهي دين تو گرد." (1)
در روايت ديگري از امام سجاد(ع) مي خوانيم: "دعاي مؤمن از سه حال خارج نيست:
برايش ذخيره مي گردد،
يا در دنيا برآورده مي شود،
و يا بلايي را كه مي خواهد به او برسد، دفع مي كند."(2)
بنابراين کسي که به خاطر عدم استجابت دعا مايوس و بداخلاق مي شود ، ايمانش ضعيف بوده ، خدا را براي خودش مي خواسته يا خدا را به شرط مزد بندگي مي کرده است.
پي نوشت ها :
1. ميزان الحكمه، محمدي ري شهري،، حديث 5708.
2. همان، حديث 5723.