با سلام
برای ثروتمند شدن خواندن کدام سوره و در چه موقعی از شبانه روز وچند بار در روز مناسب است؟

خواندن سوره های حشر- یاسین- واقعه در هر روز چه خواص ومنافعی نصیب قاری میکند ؟

پيش از پاسخ به چند نکته مهم توجه فرمائيد :
1. ثواب زياد براي اعمال كه در روايات ‌آمده، از باب تفضل الهي است .آن نيز براي كسي است كه استحقاق بخشش را يافته است.
2. شأن و اهميت هر عملي به ميزان دارا بودن حقيقت و به اعتبار روح آن عمل است.
همان طوري كه بدن بي روح، حيات و شأني ندارد، صورت عبادات و دعاها به تنهايي و بدون شرايط و آداب آن ارزشي ندارد. در عين حال خواندن دعاها و اذكار و انجام اعمالي كه در كتاب¬هاي دعا آمده، بدون شرايط ذكر شده ،پاداش در حد و اندازه خود را خواهد داشت.
اما ثواب¬ها و فضايلي كه براي برخي عبادات، اذكار و ادعيه و خصوصا قرائت سوره¬هاي قرآن در مفاتيح يا تفاسير و يا ساير كتب و روايات ذكر شده، ناظر به عباداتي است كه به نحو اكمل انجام گيرد و آداب و شرايط آن محقق گردد.
3. مقصود از روايت‏هايي كه آثار خاصي را براي برخي از اعمال از جمله قرائت بعضي از سوره ها ذكر كرده‏اند، اين نيست كه فلان عمل «علت تامه»آن اثر است؛ بلكه مقصود اقتضاي اثر است. «علت تامه»، مجموع علل مؤثر بر يك چيز با رفع تمام موانع است. تأثير چنين علتي بر معلول حتمي و ضروري است، و به هيچ وجه تخلف بردار نيست. در حالي كه «مقتضي» يكي از شرايط مؤثر بر يك پديده است كه در صورت فقدان موانع، مي‏تواند اثر كند، ولي اگر مانعي بر سر راه آن قرار گيرد، توان تأثير ندارد.
چنين چيزي در جهان ماديات و اسباب و مسببات طبيعي است؛ مثلاً اگر گفته مي‏شود: «آتش سبب احتراق چوب است» به نحو مقتضي است؛ يعني، تا ديگر شرايط مانند وجود اكسيژن پديدار نشوند و موانع بر طرف نشود،عمل سوختن صورت نخواهد گرفت. بنابراين اگر كسي چوب تري را در آتش اندازد و با گذشت چند دقيقه از احتراق خبري نباشد، نبايد در آن گزاره ترديد كند؛ بلكه بايد جست‏وجو كند كه آيا آن گزاره مشروط به شرايطي است ؟ آيا مانعي براي تأثير آتش در چوب وجود دارد ؟ آن گاه خواهد ديد كه اين گزاره ضمن دارا بودن ارزش صدق،مشروط به شرايط متعددي از قبيل وجود اكسيژن و عدم موانعي چون رطوبت در چوب، تناسب ميزان حرارت آتش با مقدار مقاومت چوب و ... است. ليكن اگر تمام شرايط و رفع موانع مفروض پديد آمد؛ يعني علت تامه محقق شد،حتماً چوب آتش خواهد گرفت و تخلف آن، به معناي كذب گزاره فوق مي‏باشد.
تأثير اين اعمال نيز به نحو «جزءالعلة» و «مقتضي» است، همواره با ديگر شرايط عمل مي‏كند. نبايد موانعي وجود داشته باشد.

عثمان بن عفان به عنوان عيادت وارد بر عبد اللَّه بن مسعود شد، در همان بيمارى كه با آن از دنيا رفت، پرسيد: از چه ناراحتى؟ گفت: از گناهانم، گفت: چه ميل دارى؟ گفت: رحمت پروردگارم! گفت: اگر موافق باشى طبيب براى تو بياوريم؟ گفت: طبيب بيمارم كرده، گفت: اگر مايل باشى ،دستور دهم عطاى تو را از بيت المال بياورند، گفت: آن روز كه نيازمند بودم، به من ندادى . امروز كه بى‏نيازم ،به من مى‏دهى؟! گفت: مانعى ندارد براى دخترانت باشد، گفت: آن ها هم نيازى ندارند، چرا كه من سفارش كردم سوره" واقعه" را بخوانند. از رسول خدا
شنيدم : من قرأ سورة الواقعة كل ليلة لم تصبه فاقة ابدا؛هر كس سوره واقعه را هر شب بخواند، هرگز فقير نخواهد شد(1).
به همين دليل در روايت ديگرى سوره واقعه ،سوره" غنى" ناميده شده است .(2)
دعا و استغفار و ذكر بعد از نماز صبح يعني بين الطلوعين نيز سفارش اكيد شده است.
اما فضيلت سه سوره اي را که از ما خواستيد :
در فضيلت خواندن سوره يس حديثى از امام صادق( ع ) آمده است:
فمن قرء يس فى نهاره قبل ان يمسى كان فى نهاره من المحفوظين و المرزوقين حتى يمسى، و من قرأها فى ليله قبل ان ينام و كل به الف ملك يحفظونه من كل شيطان رجيم و من كل آفة:
" هر كس آن را در روز ،پيش از آن كه غروب شود بخواند، در تمام طول روز محفوظ و پر روزى خواهد بود، هر كسي. آن را در شب ،پيش از خفتن بخواند، خداوند هزار فرشته را بر او مامور مى‏كند كه او را از هر شيطان رجيم و هر آفتى حفظ كنند. (3)
درفضيلت خواندن سوره حشر در حديثى از پيغمبر گرامى( ص) آمده است ::
من قرأ سورة الحشر لم يبق جنة و لا نار و لا عرش و لا كرسى و لا حجاب و لا السماوات السبع و لا الارضون السبع و الهوام و الرياح و الطير و الشجر و الدواب و الشمس و القمر و الملائكة الا صلوا عليه، و استغفروا له و ان مات من يومه او ليلته مات شهيدا!:
" هر كس سوره حشر را بخواند، تمام بهشت و دوزخ و عرش و كرسى و حجاب و آسمان ها و زمين هاى هفتگانه و حشرات و بادها و پرندگان و درختان و جنبندگان و خورشيد و ماه و فرشتگان همگى بر او رحمت مى‏فرستند، براى او استغفار
(4) مى‏كنند، اگر در آن روز يا در آن شب بميرد ،شهيد مرده است.
در باره فضيلت خواندن سوره واقعه روايات زيادى در منابع اسلامى ذكر شده است، که به دو حديث اشاره مي کنيم :
1- من قرأ سورة الواقعه كتب ليس من الغافلين؛‏
كسى كه سوره واقعه را بخواند ،نوشته مى‏شود كه اين فرد از غافلان نيست .
2- من قرأ فى كل ليلة جمعة الواقعة احبه اللَّه، و حببه الى الناس اجمعين، و لم ير فى الدنيا بؤسا ابدا، و لا فقرا و لا فاقة و لا آفة من آفات الدنيا، و كان من رفقاء امير المؤمنين ؛
" هر كس سوره واقعه را در هر شب جمعه بخواند ،خداوند او را دوست دارد . نزد همه مردم محبوب مى‏شود، هرگز در دنيا ناراحتى نمى‏بيند، فقر و فاقه و آفتى از آفات دنيا دامنگيرش نمى‏شود، از دوستان امير مؤمنان على (ع )خواهد بود(5)
پي نوشت ها:
1.تفسير نمونه ، مکارم ، ج 23، ص195
2.روح المعاني ، ج27 ، ص 111
3.نمونه ، ج1 ،ص310و311
4.همان ، ج23،ص480و481
5.همان ، ج23 ،ص194و 195