در سوره جن خواندم که شهاب ها برای نابودی جنها به دنبال آنها میروند.
میخواستم بدانم منظور چیست؟
از لحاظ علمی که شهاب ارتباطی با تعقیب و ... ندارد و تنها ورود اجسام خارجی به جو زمین است.
ممنون.

پرسشگر گرامي با سلام سپاس از ارتباط تان با اين مرکز
درباره اين گونه آيات مفسران توجيهاتي براي تبيين استراق سمع شياطين و پرتاب شهاب به آنان ذكر كرده اند.
از ظاهر اين آيات استفاده مي شود. ملائكه اي در آسمان ها وجود دارند . هنگامي كه شياطين براي استراق سمع به آسمان بالا مي روند, ملائكه تيرهاي شهاب را به آنان پرتاب مي كنند . مي پنداريم سنگ هاي آسماني كه به جوّ زمين برخورد مي كنند و آتش مي گيرند و در شب ها نور آن ها به چشم مي خورد و قابل مشاهده است , شهاب هايي است كه به شياطين برخورد مي كنند و مانع آنان براي صعود به آسمان ها مي شوند.
اين نظريه پنداري بيش نيست و قابل قبول نيست . در اين موارد آيات قرآن به زبان عرف سخن گفته،مراد از شهاب (شُهُب ) شهاب ها و سنگ هاي آسماني نيست . مراد از سماء (آسمان ) آسماني كه ما مشاهده مي كنيم نيست , بلكه به احتمال قوي تمامي ستارگان و كهكشان ها و همه آن چه را تا كنون كشف شده و كشف خواهد شد, همه مربوط به آسمان اوّل است . فوق اين آسمان , آسماني است كه ملائكه مسكن دارند . آن عالَم بر اين عالَم محيط است , كه به آن , عالم ملكوت و به اين عالم , عالم مُلك گويند.
مراد از اين كه شياطين صعود مي كنند. تا استراق سمع بكنند و با تيرهاي شهاب زده مي شوند و مورد هجوم قرارمي گيرند, شهاب هاي ملكوتي است , نه سنگ هاي آسماني . قرآن با زبان مَثَل در اين جا سخن گفته است .
مرحوم علامه طباطبايي فرمود: به احتمال قوي اين آيات از قبيل مثل هايي است كه با آن ها حقائق غير قابل فهم را محسوس و ملموس تر مي كنند: تلک الامثال نضربها للناس و ما يعقلها الا العالمون؛ اين مثل ها را براي هدايت مردم مي زنيم و آن ها را نمي فهمند مگر عالمان . همين طور حقايقي مانند لوح , عرض , كرسي و كتاب از قبيل مثل هايي هستند كه واقعيت آن ها غير قابل فهم است .(1)
پي نوشت :
1.الميزان , ج 17 ،ص 124