در این داستان بیان شده است مردم به احترام حضرت علی(ع) دنبال ایشان دویدند که حضرت فرمود در دنیا شما را به سختی و در آخرت به شقاوت می کشاند این موضوع چه ربطی به شقاوت در آخرت دارد؟ضمن اینکه در ادامه ایشان فرمودنداین گونه کارها شما را خوار و ذلیل می کند پس چگونه در جامعه ما این عمل در خصوص سفر ریاست جمهوری یا مقام معظم رهبری به استان ها و یا در جمع مردم اتفاق می افتد(دویدن دنبال سر خودرو حامل)؟
پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز؛
جمله امام به شرح زير است:
والله ما ينتفع بهذا أمراؤكم وإنكم لتشقون به على أنفسكم في دنياكم وتشقون به في آخرتكم وما أخسر المشقة وراءها العقاب وأربح الدعة معها الأمان من النار؛(1)
به خدا قسم! اين کار به اميران شما سود نمي رساند . شما را در دنيا به رنج مي اندازد . باعث شقاوت آخرت تان مي گردد . چه خسران بار است رنجي که در پي آن عذاب و کيفر باشد . چه سودمند است آسايشي که در پي آن امان از آتش باشد.
احترام هايي که بر اساس موازين عقلي نباشد ، فرد احترام شده را به وهم بيندازد، به استکبار سوق دهد و...، نه تنها خدمت نيست بلکه هم براي مسئول ضرر است و هم براي احترام کننده زيرا هم او را به استکبار و خودبيني و تکبر سوق مي دهد ؛ هم علاوه بر رنج، چون اقدام گمراه کننده اي است، گناه دارد و شقاوت آخرتي مي آورد.
البته استقبال محترمانه از مسئولان خدمتگزار و شرکت در استقبال از آن ها و شرکت در مراسم سخنراني آن ها و قدرداني از خدمت هاي آنان ضمن نقد ايرادها و کاستي هاي شان ، خوب و ارزشمند است . منفي و مذمت شده نيست ،ولي هم مسئولان و هم مردم بايد از آلودن استقبال ها به اقدام هاي غلط مثل اقدام مردم انبار( از جمله دويدن دنبال خودرو ) خودداري ورزند.
پي نوشت :
1. نهج البلاغة ( خطب الإمام علي (ع))، ج 4 ،ص 10 - 11.