سلام خدمت شما
امیدوارم با اینکه زیاده بخونین
من یه جوون 19 سالم که باید بگم گناه می کنم
گناه من هم عمل زشت استمنا هست
خودم همه ی بدی هاشو میدونم برای فهمیدنش تخقیقم کردم! و هر بار که این عمل ناپسند رو انجام میدم تصمیم می گیرم ترکش کنم ولی این تصمیم بیشتر از یه هفته یا حد اکثر20روز دوام نمیاره
ولی نکته اینجاست که برای خودم دلیل مسخره دارم که می خواستم با شما در میان بذارم(البته می دونم که اینا جز وسوسه شیطان چیز دیگه ای نیست)
ولی تو کتاب دینی مون نوشته شده:شروع توبه با پشیمانی وتلخ شدن شیرینی گناه باید همراه باشه تا شوق گناه از بین بره ومراحل دیگه.
من با پشیمون شدنش مشکل ندارم ولی دلیل من اینکه خدا با قرار این ویژگی در آدمی که یکی از بزرگترین نیاز آدمی میباشد(نیاز جنسی) و بارها در قرآن بهش اشاره و اهمیت اون رو به زنان برای آرامش دادن به شوهرانشان گفته پس میشه گفت یه عمل نیک البته برای زوجین است
مشکل هم همین جاست که من حسی رو باید از وجودم نابودکنم که تو آینده نیاز بهش دارم
پس این توبه هایی که صورت میگیره همه غلط هستند؟(چون شیرینی هنوز هست؟)
خواهش می کنم کمکم کنید چون کم کم حس پشیمانیم هم داره ضعیف میشه
بگدریم که تو جامعه الان به آسونی آب خوردن میشه اسباب گناه رو فراهم کرد
در آخر راه توبه پایدار و صحیح رو می خوام
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
مطلب مطرح شده همان طوري که خودتان نيز مطرح کرده ايد. نمي تواند گناه مورد نظر را توجيه کند. خداوند تمايل جنسي را مانند تمايلات ديگر به خاطر مصالحي قرار داده است. اسلام از پيروانش نمي خواهد آن ها را سرکوب کنند، بلکه مي خواهد در جهت صحيح به کار بندند . در حقيقت تعديل نمايند. اين نكته كه شيريني گناه از بين برود ، اولا مربوط به مراتب عالي توبه است، ثانيا منظور لذت گناه است ،نه لذت جنسي. يعني فرد در عاليترين مراتب از رابطه جنسي گناه آلود منزجر است، ولي از همان رابطه در چارچوب شرع لذت ميبرد. همين كه از كرده خود پشيمان باشيد و در ضمن بناي تان ترك گناه باشد. توبه كرده ايد . خداوند طبق وعده خود آن را قبول ميكند . لازم نيست هيچ حسي را در خود از بين ببريد.
استمنا ارضاي غريزه جنسي از راه انحرافي است . از اين جهت در اسلام حرام است. اصولا نياز جنسي يك نياز طبيعي در انسان است. همانند هر نياز ديگري همچون نياز به غذا و هوا و ... ؛ اما نحوه پاسخ گويي به نيازها گاهي درست و قابل قبول است وگاهي نادرست و غير قابل قبول ؛ خودارضايي از قبيل پاسخ هاي نادرست به نياز جنسي است . همچون مصرف غذاي مسموم در برابر گرسنگي و نياز به غذا كه هرچند ممكن است در كوتاه مدت احساس خوشايند سيري را ايجاد نمايد ، اما طولي نخواهد كشيد كه صدمات خطرناك اين اشتباه دامنگير فرد خواهد شد .
خودارضايي در موقعيت فعلي هرچند به ظاهر شما را قدري آرام كرده و از فشارها دور نمايد -كه در اين ادعا هم تامل بسيار است- اما در دراز مدت صدمات سخت خود را در زندگي و در سال هاي زندگي مشترك بر شما وارد خواهد ساخت ، چه رسد به سعادت اخروي و معنوي انسان .
اولين گام در ترک استمنا اميد به نجات از دام اين بيماري است. به گواهي پزشکان و بسياري از افرادي که آلوده بودهاند، اگر از طريق صحيحي وارد شويد، نجات از آن مانند ديگر اعتيادها مسلّم و حتمي است. البته اين عادت که سالها به صورت طبيعت ثانوي در آمده، يک شبه از سر به در نميرود، ولي به تدريج ترک خواهد شد . در مدت نسبتاً کوتاهي آثار شوم آن زائل خواهد گشت.
گام دوم: تصميم، اراده و صبر در برابر خواستههاي نفساني است. اگر قبلاً تصميم گرفتهايد ، ولي باز آن را شکستهايد، مأيوس نشويد. بياييد از نو تصميم بگيريد. با در نظر گرفتن سرانجام اين گناه و بررسي تمام جوانب مسئله و بسيج کردن تمام نيروهاي معنوي خود، به خصوص ايمان به خدا، عزم خود را در ترک استمنا راسخ کنيد . با جديت وارد عمل شويد . با زبان جاري کردن استغفار و طلب مغفرت و عزم بر ترک گناه مطمئن باشيد گناه سابق شما بخشيده شده است. استمنا علاوه بر ضررهاي جسمي، مشکلات روحي نيز به دنبال دارد. با ترک اين عادت ناپسند مشکلات رفتاري شما نيز برطرف خواهد شد.
سعي کنيد خاطرات تلخ گذشته را به بوته فراموشي بسپاريد . بر نقاط قوّت خود تأکيد و اصرار ورزيد تا از اين طريق اعتماد به نفس و خود باوري شما تقويت گردد. در پايان به برخي راهکارهاي موثر براي ترک استمنا اشاره مي کنيم :
1- سعي كنيد هميشه پيش از خواب مثانه خود را تخليه كنيد . شبها به خصوص غذايي سبك ميل كنيد.
2- هرگز شكم خود را بيش از حد معمول پر نكنيد بلكه اگر تا چند لقمه ديگر جاي داريد، از غذا دست بكشيد.
3- از پوشيدن لباسهاي تنگ و چسبان (به خصوص لباس زير ) اجتناب ورزيد.
-هرگز در حمام به طور کامل لخت نشويد. مثلا در حالي که لباس زير به پا داريد ، قسمت فوقاني بدن خود را بشوييد. از ليف و صابون زدن به اندام جنسي خود که باعث تحريک آن مي شود بپرهيزيد. مطمئن باشيد. صرف تماس آب وصابون با اندام جنسي بدون دست ورزي براي بهداشت آن کفايت مي کند.
4- هرگز فكر گناه را به ذهن خود راه ندهيد . از تصور و تخيل امور جنسي و شهواني سخت پرهيز كنيد.
5- از خواندن، شنيدن، نگاه كردن به امور و تصاوير شهوتآفرين دوري كنيد.
6- از خوردن مواد غذايي محرك مانند: خرما،پياز، فلفل، تخممرغ و غذاهاي چرب اجتناب و يا به حداقل اكتفا نماييد.
7- از نگاه كردن و دستورزي به اندام جنسي خود پرهيز كنيد.
8-هرگز به رو نخوابيد.
9- هيچگاه تنها در يك مكان نباشيد تا فرصت و زمينه گناه از بين برود.
10- براي تخليه انرژي زايد بدن به طور منظم و زياد ورزش كنيد.
11- هيچگاه بيكار نباشيد . هميشه براي مشغول ساختن خود به فعاليتي مطلوب و مثبت برنامه داشته باشيد.
12- روزه بگيريد . حتي اگر روزه واجب به عهده نداريد ، روزه مستحبي بگيريد . اگر قادر نيستيد، روزه تربيتي بگيريد، يعني به كم ترين مقدار غذا و كمحجمترين نوع غذاها اكتفا كنيد . وعده غذايي خود را كم كنيد.
13- هرگز به نامحرم نگاه نكنيد، حتي اگر به ارتباط كلامي با آن ها مجبور باشيد.
14- با جنس مخالف رفتار متكبرانه داشته باشيد، هرگز با روي باز و نرمي با آن ها برخورد نكنيد.
15- هرگاه افكار جنسي به ذهن شما حمله ور شد ، ذهن خود را مثلاً با بستن يك كش به مچ دست خود و كشيدن و رها كردن آن از آن افکار منصرف کنيد. به خود هشدار دهيد.
16- به بدي اين گناه و عواقب آن بيانديشيد ، ولي احساس گناه شما از اين کار نبايد به حدي باشد که در شما ايجاد اضطراب مخل به سلامت روان کند .
17- به محض لغزش فوراً توبه كنيد. هرگز از رحمت خدا مأيوس نباشيد. رحمت خدا از گناه شما بزرگ تر است.
18- سعي كنيد كه به مرور نه يکباره تعداد دفعات اين عمل را کاهش دهيد . مثلا اگر هر روز اين کار را انجام مي داديد ، سعي کنيد دفعات آن را به يک روز در ميان، سپس دو روز و بعد هفته اي يک بار و ... کاهش دهيد
19- قرآن زياد بخوانيد و در معاني آيات آن تفكر كنيد.
20-در مجالس مذهبي، دعا و توسل و موعظه زياد شركت كنيد.
21- از كتبي كه جنبه موعظه و بيدارگري قلبي دارد بهره بگيريد . مقيد باشيد در روز چند ساعت به مطالعه اين گونه كتب بپردازيد . براي مثال مجموعه كتابهاي شهيد دستغيب توصيه ميشود، به خصوص كتاب گناهان كبيره، قلب قرآن، ايمان، قلب سليم و معاد و….
22- اوقات فراغت خود را با مطالعه، ورزش، زيارت، عبادت و عيادت از نزديكان و... پر كنيد.
23-به معاد و قيامت فكر كنيد.
24-ذكر لاحول ولا قوة الا باللَّه را زياد بر زبان جاري سازيد.
25- استمنا منافاتي با نماز خواندن ندارد . اگر هر روز هم اين کار را مي کنيد، با غسل و تيمم حتما سعي کنيد عبادتهاي خود مانند نماز و روزه و... انجام دهيد . اين کار به نوبه خود تاثير به سزايي در ترک اين عمل دارد .
26- از محيط هاي آلوده، سخت دوري كنيد . بيش تر وقت خود را در كتابخانه بگذرانيد . بيعلت در خيابانهاي آلوده پرسه نزنيد .