با عرض سلام و خسته نباشید غرض از مزاحمتم این بود که من یه سنی هستم و دلبسته یه دختر خانم شیعه برای ازدواج شده ام میخوام شما کمکم کنین که بین اختلافات و ایا این ازدواج و زندگی در اینده ما اگر با مدارای طرفین باشه مشکل ساز می باشد ؟ و بیشتر میخوام بدونم که ایا این ازدواج از نظر شرعی و احکامی مشکلی ندارد ؟ ممنون از لطفتون

پرسشگر محترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز؛
حكم شرعي اين مساله را بايد از بخش احكام شرعي جويا شويد . اين قسمت مربوط به مشاوره است. اما در مورد اختلاف اديان و مذهب ، در آينده با نفوذ اجتماعي و نفوذ بيش از حدَ خانواده چگونه رفتار خواهيد نمود؟. گاهي ممكن است ما با يك پاسخ سهل گيرانه بگوييم كه من مقاومت خواهم كرد. اما در موارد متعددي شاهد بوده ايم كه مسأله فراتر از اين هاست و ما نميتوانيم در برابر خانواده خودمان مقاومت كنيم. چون به هر حال ما يك انسان هستيم . نيازمند حمايت معنوي خانواده خودمان. در اين موارد دختر يا پسر با كم ترين مشكل كه نامرتبط با موضوع است ، آن را به اختلاف در عقيده و مذهب ربط داده و با بهانه جويي ساز مخالف ميزند.
اين قبيل مسايل به ويژه براي مسلمانان اهميت بسياري دارد. چون مذهب در تمام اعمال و رفتارهاي و زندگي روزمره آنان نفوذ دارد. در برخي اديان فقط مذهب در حدَ يك معرفي اهميت دارد و نه بيش تر. ممكن است كمتر درگير اين مباحث شوند و به اختلافات بپردازند.
همچنين گاهي در تربيت فرزند نيز دچار مشكل خواهيد شد كه بايد به كدام مسلك و آيين ادامه دهد. ما افرادي را مي شناسيم كه سني و شيعه هستند و با هم ازدواج كردهاند. اما اين قبيل افراد لاابالي نسبت به مذهب خود هستند . فقط ممكن است برخي مناسك مانند روزه و نماز را به جا آورند و اصلاً چندان شيعه و سني محكم و پايبندي نيستند.
آنچه مداراي طرفين نام نهادهايد ، گاهي رخ نمي دهد و مجالي براي تحقق نمي يابد. مثلاً طرفين پيش از ازدواج ميگويند كه تحمل خواهيم كرد اما پس از ازدواج با بروز كم ترين مسأله اختلافات مذهبي را پررنگتر نمايان ميسازند . با جديت بيش تري وارد تعارض مي شوند. با توجه به آنچه گفته شد، مصلحت در آن نيست كه به اين ازدواج بيانديشيد . در صورتي که تصميم تان نسبت به ازدواج عوض شد ،مي توانيد راهکارهايي را براي کاهش احساسات و عواطفي که باعث توجيه اختلافات مذهبي شده اند ، از اين مرکز درخواست نماييد. موفق باشيد.