با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما علامای زحمت کش و راهنما.
بنده پسری هستم 21 ساله که طی جریاناتی با دختری 19 ساله آشنا شدم و این اولین تجربه من می باشد که با دختری حضورا دیدار و گفتگو می کنم.طی روابط دور و تلفنی که ما باهم داشتیم،به هم تقریبا وابسته تر و نزدیکتر شدیم طوری که از لحاظ حرفی قرار شد که بعد از ماه رمضان با هم روابط نزدیکتری داشته باشیم.بنده چون معتقد به مسایل دینی می باشم،از این که مرتکب گناه می شوم و خواهم شد ناراحت هستم.به همین دلیل تصمیم گرفتم او را با خود محرم سازم و در غیر این صورت قطع رابطه نمایم.اما از آنجایی که محرم شدن ملتزم به جاری کردن صیغه موقت می باشد،با توجه به شرع که جاری کردن این صیغه فقط با زنان مطعلقه و آنانی که همسرنشان فوت شده امکان پذیر می باشد،برای دختران باکره فقط با اجازه پدر امکان پذیر است.اما مشکل این جاست که پدر و مادر او از هم جدا شدند.بنده از دوستی این مساله را پرسیدم و او گفت اگر پدر نباشد، قیم مادر به حساب می آید.اما از این طرف بنده اصلا راضی به ارتباط جنسی با او نیستم.به همین دلیل فقط می خواهم بدانم نوع دیگر یا راه دیگری برای محرمیت وجود دارد یا خیر؟ اگر وجود دارد تا چه حد این محرمیت اجازه ارتباط را می دهد؟
با تشکر از شما اساتید گرامی
اجرکم عندا...
با عرض سلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز
تنها راه محرميت اجراي صيغه عقد است و شرايطي دارد که عبارتند از:
اول: آن كه به عربى صحيح خوانده شود . اگر خود مرد و زن نتوانند صيغه را به عربي صحيح بخوانند ،چنانچه ممکن باشد، احتياط واجب آن است کسي را که مي تواند به عربي صحيح بخواند، وکيل کنند، اگر خودشان بخوانند، بايد لفظي بگويند که معني "زوجت" و "قبلت" را بفهماند. ( 1 )
دوم: اگر خود مرد و زن صيغه را مى خوانند، زن با گفتن ( زوجتك نفسى ) قصدش اين باشد كه خود را زن او قرار دهد .مرد با گفتن ( قبلت التزويج ) زن بودن او را براى خود قبول نمايد.
سوم: دخترى كه به حد بلوغ رسيده و رشيده است ، يعنى مصلحت خود را تشخيص مى دهد، اگر بخواهد شوهر كند، چنانچه باكره باشد، بنابر احتياط بايد از پدر يا جد پدرى خود اجازه بگيرد.(2)
بنابراين صرف جدا بودن پدر و مادر از هم مانع از اذن پدر دختر نمي شود و بايد اجازه گرفته شود.
پي نوشت ها:
1. آيت الله فاضل؛توضيح المسائل،م 2487 .
2. همان؛2495.