1=من به گناه استمنا الوده ام و همه راهها برای ترک ان را رفته ام ولی موفق نشدم لطفا به دادم برسید وراه حلال دیگر به غیر از ازدواج را برای ارضای شهوتم به من بگویید.
2=ایا میشود برای برخی از حق الناس ها که موجب اذیت دیگران شده است وما هم خجالت میکشیم که از ان طرف عذرخواهی کنیم به جای عذر خواهی ازطرف او صدقه بدهیم یا کار خیر دیگری ازطرف او انجام دهیم؟وایا مزاحم تلفنی شدن حق الناس است؟
3=من وقتی برای تخلیه به دستشویی میروم دراثر زوری که به کار برده می شودبعد از تخلیه مقداری مایع غلیظ وسفید رنگی خارج میشود که خیلی خیلی شبیه منی است ولی 3شرط لازم برای منی بودرا دارا نمی باشد ایااین مایع منی است ؟اگر منی است برای من ممکن نیست که در طول روز دو یا سه بار بعد از هر دستشویی غسل کنم .مرا راه نمایی کنید.
4=من دو سال پیش در ماه رمضان بعد از ظهر در حمام بدون قصد و نیت امدن منی با التم بازی کردم و دراخر نتوانستم مقاومت کنم و جنب شدم بعد خیلی ناراحت شدم و از خدا طلب عفو کردم .حالا من قضای ان روزه را به جا اورده ام ولی نمیدانم که کفاره ان جمع است یا خیر ومن توان دادن کفاره ان را ندارم لطفا مرا راهنمایی کنی وتوضیح بیشتری بدهید.
5=سن رسیدن به بلوغ به سال شمسی وقمری چقدر است .مثلا من که متولد23/1/71هستم کی به بلوغ رسیده ام؟
اجرکم عند الله
پرسش 1:
اخلاقي شرح : 1=من به گناه استمنا الوده ام و همه راهها براي ترک ان را رفته ام ولي موفق نشدم لطفا به دادم برسيد وراه حلال ديگر به غير از ازدواج را براي ارضاي شهوتم به من بگوييد
پاسخ:
مشاوره جواب دهد
پرسش 2:
مي شود براي برخي از حق الناس ها که موجب اذيت ديگران شده است وما هم خجالت مي کشيم که عذرخواهي کنيم ، ازطرف او صدقه بدهيم يا کار خير ديگري ازطرف او انجام دهيم؟
مزاحم تلفني شدن حق الناس است؟
پاسخ:
حق الناس گاهي جنبه مالي دارد و گاهي جنبه آبرويي .حق الناس اگر مربوطه به مال باشد، به هر ترتيبي باشد، بايد به صاحبش برگشت داده شود، گرچه از طريق پست و انداختن درخانه . اگر مربوط به غير مال باشد ،مانند غيبت وتهمت در صورت امكان لازم است حلاليت طلبيده شود . اگر حلاليت خواهي مفسده داشته باشد ،مثلا باعث كدورت و ناراحتي بيش تر شود ،لازم نيست حلاليت خواهي شود، بلكه بايد انسان توبه كند و براي صاحب حق دعا و استغفار كند . بهتر است كاري انجام دهد و ثوابش را به او هديه نمايد.
مزاحمت تلفني از حق الناس است . اذيت و ايذاي مؤمن حرام است. بايد اجتناب و دوري کنيد و توبه از ان واجب است .
پينوشت :
1 . آيت الله فاضل ، جامع المسائل، ج 2، س 941
پرسش 3:
وقتي براي تخليه به دستشويي مي روم دراثر زوري که به کار برده مي شود،بعد از تخليه مقداري مايع غليظ وسفيد رنگي خارج مي شود که خيلي خيلي شبيه مني است، ولي 3شرط لازم براي مني بودن را دارا نمي باشد. مني است ؟
پاسخ:
مايع غليظ و سفيد رنگي که از شما خارج مي شود و شرائط سه گانه مني را ندارد (( ودي )) است . مني نيست و موجب غسل نيست . از انسان افزون بر مني آب هائي ديگري به نام آب مذي و وذي و ودي خارج مي شود . پاك بوده و نماز و روزه را باطل نمي كند و غسل هم ندارد .
مذي آبي است کمي لزج و چسبنده که نوعاً بعد از تحريک شدن جنسي (مانند ديدن صحنه شهوتانگيز، يا فکر کردن در باره آن يا نگاه و صحبت با جنس مخالف و يا بازي با همسر) خارج ميشود. معمولاً قبل از خروج مني خارج ميشود و پاک است(1) . غسل و وضو را باطل نميکند .
اما «وذي» آبي است که گاهي بعد از خارج شدن مني ، از انسان بيرون مي آيد . اگر به واسطه برخورد با مني نجس نشده باشد، پاک است و غسل هم ندارد .
«ودي» آبي است که گاهي بعد از بول بيرون مي آيد . از نظر ظاهر شبيه مني است اما حکم مني را ندارد . نشانه هاي خارج شدن مني را هم ندارد . اگر بول به آن نرسيده باشد، پاک است .
پينوشت :
1. توضيح المسائل مراجع، ج 1، ص 70، مسئله 73.
پرسش 4:
دو سال پيش در ماه رمضان بعد از ظهر در حمام بدون قصد و نيت آمدن مني با آلتم بازي کردم و درآخر نتوانستم مقاومت کنم و جنب شدم..........
پاسخ:
اگر از اول قصد بيرون آمدن مني را نداشته ايد و بر حسب عادت هم قبلاً با اين مقدار بازي با خود، مني از شما خارج نمي شد و فكر هم نمي كرديد كه خارج شود ، ولي اين دفعه بي اختيار مني خارج شده ، روزه شما صحيح و باطل نشده است و کفاره هم ندارد، ولي اگر ادامه دادي تا آن جا که نزديک است مني خارج شود و خو دداري نکردي تا خارج شد ،قضا و کفاره دارد. (1)
پي نوشت :
1. توضيح المسائل مراجع، ج1، مسئله 1595 ،
پرسش 5:
سن رسيدن به بلوغ به سال شمسي وقمري چقدر است ؟
پاسخ:
بلوغ در پسر به يكي از سه چيز مشخص مي شود:
1 ـ روييدن موي خشن و زِبر در زير شكم (بالاي عورت).
2 ـ خروج مني، چه در خواب و چه در بيداري.
3 ـ تمام شدن 15 سال قمري كه 163 روز و 6 ساعت از 15 سال شمسي كمتر است.
اگر يکي از دو سبب اول، پيش از تمام شدن 15 سال قمري، پيدا شده ، زمان بلوغ همان زمان مي باشد . ازهمان زمان بايد نماز و روزه را انجام دهيد.(1)
پي نوشت:
1. امام خميني،توضيح المسائل،م 2252.