با سلام و تشکر از پاسخ ارائه شده متاسفانه چون جواب کلی بود مانند اکثر کتابهای دینی بنده نتوانستم جواب قانع کننده را پیدا کنم لطفا دوباره بفرمایید بنده در روزهای عادی سال معمولا هفته ای یک یا دو بار به مسافرت بیش از 50 کیلومتر میروم ولی در این ماه مبارک تا امروز 17/6/89 دو بار به ماموریت رفته ام و هر دو بار هم ساعت 10 شب به منزل برگشته ام و هر دو روز روزه ام را شکسته ام بنده مقلد مرحوم ایت اله فاضل لنکرانی هستم لطفا بطور واضح بنده را راهنمایی فرمایید
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
به نظر آيت الله فاضل شخصي که در هر کمتر از ده روز حداقل يک سفر بيش از 45 کيلومتر داشته باشد، کثير السفر بوده ، نماز و روزه او کامل و صحيح است . اگر فاصله بين دو سفر بيش تر از ده روز شود ،نماز در سفر اول بعد از ده روز شکسته است و روزه صحيح نيست.(1)بنابراين اگر بين دو سفري که در ماه رمضان داشته ايد، نسبت به سفر قبلي شما بيش تر از ده روز فاصله بوده ، روزه تان در آن سفر صحيح نبوده و عمل شما صحيح مي باشد.
اما اگر درکمتر از ده روز به مسافرت رفته ايد (يعني ده روز در خانه نمانده )و در آن سفر روزه را باطل کرده ايد، اگر به واسطه ندانستن مسأله بوده است، چنانچه جاهل مقصر بوده ايد ، علاوه بر قضا بنابر احتياط كفّاره برشما واجب مىشود . اگر جاهل قاصر بوده ايد، يعنى در ندانستن خود معذور بوده ايد ،مانند اين كه يقين داشتيد كه اين سفر روزه را باطل مىكند. و اقدام به خوردن روزه کرده ايد ، كفّاره بر شما واجب نيست. فقط قضا لازم است .(2)
پي نوشت ها:
1.آيت الله فاضل، توضيح المسائل؛مسأله1325.
2.همان؛مسأله 1707.