سلام بر شما با تشکر از زحمات خالصانه تان
آیا این پیشنهاد که یک جوان تا رسیدن به سن ازدواجش اصلا به همسر گزینی و مسایل ازدواج فکر نکنددرست است؟

میشه بگید یک جوان چطور میشه همسر آینده اش را انتخاب کنه و آیا شما زیر نظر گرفتن و دوستی با شخصی برای ازدواج را تایید می کنید؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
جوان مي تواند در مورد همسر آينده اش فکر کند. حتي شخص خاصي را زير نظر داشته باشد. اما بايد فکرش را کنترل کند. تا به گناه کشيده نشود. مهم ترين عاملي كه پس از انگيزه ازدواج، توجه جوانان را خود معطوف مي نمايد، معيارهاي انتخاب همسر است. در اين زمينه نيز شاهد تنوع پيچيده اي از ملاك هاي گزينش همسر، خواهيم بود. چنانچه به درستي بتوانيد تأثير هر يك از معيارها را در زندگي مشترك، تحليل نموده، حد و اندازه واقعي ميزان هاي همسر گزيني را تعريف و تبيين كنيد، ضريب خطاي زندگي را كاهش خواهيد داد.
پرسش هاي زير مي تواند در امر انتخاب همسر، ياريگر شما باشد :
1.ارزش حقيقي ملاك مورد نظر (از قبيل زيبايي، تحصيلات، ثروت و... ) چيست؟
2.ميزان و دوام و ثبات اين ملاك در زندگي مشترك، حقيقتاً تا چه اندازه است؟
3.اين ملاك در مقايسه با ساير ملاك ها تا چه اندازه اصالت و اعتبار دارد؟
4.نقش اين ملاك در حل مشكلات احتمالي زندگي چيست؟
به نظر ما لازم است نسبت به اين امور اقدام نمايي :
1.مطالعه و بررسي در زمينه شناخت همسر، و شريك آينده زندگي
2. شناخت همسر، امري قطعي نيست، بلكه پديده اي پوياست، و به مرور زمان، شكل كامل تر و جامع تري پيدا مي‌كند.
3. شناخت همسر در سه مرحله قبل از ازدواج، دوران عقد، نامزدي، و پس از ازدواج (تشكيل زندگي مشترك)، صورت مي گيرد؛ و هر مرحله مكمّل مرحله قبلي است.
4.الگوهاي موفق و تعالي زندگي مشترك را مطالعه كن.
5. بنا را بر ساده زيستي و دوري از تجمل گرايي بگذار، و در مورد همسر آينده ات نيز چنين فكري بينديش.
6.وجود تفاوت هاي اخلاقي و فرهنگي ميان زوج هاي جوان، امري طبيعي تلقي مي شود. دو نفر مثل هم را خداوند بزرگ تاكنون نيافريده، در آينده نيز نخواهد آفريد.
انسان ها ممكن است از جهات گوناگون جسمي و فكري، و علايق و سليقه ها به هم شبيه باشند، ولي مثل هم نيستند. هرگز نگو و نخواه كه همسرت مثل خودت باشد. بلكه او بايد شبيه تو باشد، نه مثل و همانند تو. اگر چنين فكري كردي، كمتر در زندگي دچار نابساماني و اختلاف خواهي شد.
7.سعي كن كتاب هاي مربوط به ازدواج و شرايط و وظايف متقابل زوجين را مطالعه كني، و سطح آگاهي و بينش خودت را افزايش دهي.
8. بايد دانست كه عشق و علاقه، براي شروع زندگي مشترك لازم است، ولي كافي نيست؛ بلكه پيوند علاقه و عشق با تدبير و دانش، مي تواند ضامن تداوم و استمرار روابط زوجين، و خوشبختي آنان گردد.
برادر عزيز از‌ آنچه ذكر شد، احتمالاً متوجه شده اي كه در خصوص ازدواج، چه ضرورت هايي وجود دارد. معيار هايي که براي ازدواج داري خوب است ولي توجه داشته باش که زوجين هرچقدر از نظر شكل ظاهري، وضعيت فرهنگي، تحصيلي، خانوادگي و... به همديگر شباهت بيش تري داشته باشند، زمينه اختلاف كمتري فراهم است. در انتخاب همسر ناگزير هستيد از اطرافيان و دوستان کمک بگيريد . اگر مادر و خواهر داريد، از آن ها کمک بخواهيد. آنان مي توانند با حضور خود در مجالس زنانه افراد را شناسايي کنند و به شما معرفي نمايند.
براي شناسايي و پيدا كردن زوج مورد علاقه، مي تواني از والدين، استادان، بزرگ ترهاي همشهري و اقوام كمك بگيري. اگر در خانه يا توسط بستگان پيشنهاد ازدواج مي شود، شرايط خودت را ذكر كن، اگر چنين پيشنهادي از سوي ديگران مطرح نمي شود، خودت با يك يا چند تن از افراد مورد اعتماد مسأله را درميان بگذار. البته شرايط خودت را بايد با آنان در ميان بگذاري، و با هم آن شرايط را مرور كنيد.