با سلام
چنانچه پدر ومادر به هردليلي(سهل انگاري ، بيماري وغيره)نمازهاي خود را نخوانندآيا بر عهده فرزندان هست واگر نخوانند چه كسي پاسخگوي اعمالش است وآيااگر خوانده شود عذاب آنها برطرف ميشود
آيا در قران به اين مطلب اشاره شده است
با توجه به رحمان ورحيم بودن خداوند آيا خداوند از حق خودش بر آدم نميگذرد
آيا ما نمي توانيم به طرق ديگر(غير از نماز) از عهده شكر نعمتهايي كه خدا به ما داده برآيم
با تشكر از سايت خوبتون
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
به نظر بيش تر فقها نماز و روزه پدر بر عهده پسر بزرگ است . برخي نماز و روزه مادر را نيز به عهده او دانسته اند. بنابر فتواي مراجع عظام اگر پدر و مادر نماز و روزه خود را به جا نياورده باشند، چنانچه از روى نافرمانى ترك نكرده و مىتوانستهاند قضا كنند، بر پسر بزرگ تر واجب است كه بعد از مرگ شان به جا آورد، يا براى آنان اجير بگيرد. بلكه اگر از روى نافرمانى هم ترك كرده باشند، واجب است همين طور عمل كند. نيز روزهاى را كه در سفر نگرفتهاند، اگر چه نمىتوانستهاند قضا كنند، واجب است كه پسر بزرگ تر قضا نمايد، يا براى آنان اجير بگيرد. گرچه قضاي نماز و روزه مادر به فتواي برخي از مراجع مذکور بنا براحتياط واجب است.(1)اگر فرزند بزرگ نخواند هم او مواخذه خواهد شد و هم پدر يا مادر.اگر فرزندان نماز پدر يا مادر را قضا کنند، عذاب برطرف خواهد شد.
عذاب يك تهديد الهي است براي گناهكاران . در واقع حقي است كه خداوند براي خود قرار داده است. در نتيجه ميتواند حق مذكور را درباره آنان اعمال نكند. کساني که نماز نخوانده اما مسلمان بوده, پس از مدت زماني معين عذاب آن ها پايان يافته و يا از طريق شفاعت بخشيده مي شوند. فلسفه نماز تنها شکر الهي نيست تا گفته شود از طريق ديگر شکر به جا آورده شود.نماز زيباترينشكل و هندسه توجه به خدا است. مناسب ترين فرصت براي درخواست و دعاي به درگاه او است. بدن انسان همواره نياز به آب و غذا و هوا دارد تا به حيات خود ادامه دهد و سلامت بماند. روح و روان انسان نيز براي سلامت خود نياز به تغذيه مناسب فكري و روحي دارد. نماز تغذيه منظم و برنامه ريزي شده براي روح وروان انسان است.
پي نوشت :
1. توضيح المسائل مراجع، ج1، م 1390 و ذيل آن ؛ آيت الله خامنه اي ؛ س 542.