1- صدای بلندگوی مساجد و حسینیه یا مثلا ماشین هایی که خبری را اعلام می کنند اگر موجب آزار و ایجاد مزاحمت برای دیگران شوند چه حکمی دارد اگر ما هم بدانیم که این کار موجب مزاحمت می شود حضور ما در این مکان ها چه حکمی دارد وظیفه ما چیست؟ با توجه به اینکه این کار بسیار در ایران شایع است . متشکر
2- چرا قرآن قلب را مرکز تعقل و تفقه می داند؟ مثل این آیه "لهم قلوب لا یفقهون بها"
3- در قرآن بسیار از کافران سخن گفته شده است. خواهشمند است قدری این مسئله را بسط بدهید و کافر را برایم تعریف کنید.
4- آیا توکل با اعتماد به نفس سازگار است؟ حضرت امام رحمه الله علیه در کتاب نصایح به شدت با اعتماد به نفس مخالفند. آیا باید این لغت را از ادبیات دینیمان حذف کنیم؟
5- آیا افکار و نیات شیطانی و شهوانی هم در نامه اعمال محاسبه می شوند؟ این به عدالت خداوند نعوذبالله لطمه ای نمی زند؟
6- منظور از آیه:ولا تقولن لشی انی فاعل ذلک غدا/ الّا ما شاالله» که در قرآن ذکر شده است چیست؟ جایگاه برنامه ریزی در این آیه کجاست؟
7- آیا نبی مکرم اسلام "گربه" ای به نام موعذه داشته اند. من این نام را در یکی از سایتهای خبری انگلیسی زبان به این شکل ""muezza دیدم و احتمال می دهم در احادیث اهل سنت چنین چیزی باشد. لطفا مرا راهنمایی کنید.

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
صداي بلند گوي مسجد يا پخش خبر از ماشين که موجب ايذا و اذيت و زحمت مردم و همسايگان مسجد مي‌شود، به نظر آيت الله سيستاني ( مد ظله العالي ) جايز نيست . تنها پخش اذان از بلندگو جايز است . ( 1 ) حضور مانع ندارد . اگر شرائط امر به معروف و نهي منکر را دارا هستيد، به وظيفه خود عمل کنيد .
پي نوشت :
1 . سؤال تلفني ( 7741415 ـ 0251 ) از دفتر آيت الله سيستاني .