با عرض سلام.
میخواهم بدانم پس از مرگ یعنی زمانی که روح از جسمم خارج میشود چه اتفاقاتی برایم می افتد تا زمان وارد شدن به برزخ.چه سوالاتی از من پرسیده میشود؟چه کسانی برای من و در کنار من حاضر میشوند؟ و پس از ورود به برزخ حالات من چگونه خواهد بود و برزخ بر من چطور خواهد گذشت؟
ممنون و التماس دعا

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
براي اطلاعات تفصيلي در مورد برزخ به لينك زير مراجعه كنيد
http://www.pasokhgoo.ir/node/1170
ولي به صورت خلاصه به سوالات شما در اين نامه پاسخ مي دهيم:
1..عالم برزخ متوسط (ميان) دنيا و آخرت است و برخي خصوصيات اين جهان را از قبيل «محدوديت زماني» داراست ولي در عين حال مربوط به عالم عقبي و اولين مرحله عالم ملكوت است.
آيات و روايات متعددي گواه برآن است كه انسان مومن در عالم برزخ متنعم به نعمت هاي الهي است؛ چنان كه در روايت آمده است: «القبراما روضة من رياض الجنة واما حفرة من حفر النيران؛ برزخ يا بوستاني از گلزار بهشت است و يا حفره اي از گودال هاي آتش ».
و نيز روايات زيادي صراحت دارد كه اعمال انسان در قبر با او همراهند و پشتيبان يا عذاب دهنده اويند تا در قيامت بر خداوند عرضه شوند.
البته برخي از مومنين نيز در قبرمعذبند واين عذاب كفاره گناهانشان خواهد بود تا درقيامت وارد بهشت گردند وهمين عذاب يا متنعم شدن را جهنم و بهشت برزخي گويند.
نكته ديگر آن كه آنچه در قبر مورد سوال است نوعا اعتقادات انسان مي باشد ولي بررسي تفصيلي اعمال مربوط به قيامت است. (1)
2.در مورد اين كه در عالم برزخ چه سوالاتي پرسيده مي شودهنگامي که ادم از دنيا مي رود دو فرشته به نام نکير و منکر از او سوالاتي در مورد اعتقاداتش و اين که عمرش را چگونه سپري کرده است و مال و منال خودرا از کجا به دست اورده مي کنند شکي نيست که اين سوالات مربوط به عالم برزخ است نه گودال قبر .
3.حالات افراد در اين عالم متفاوت است دسته اي کاملاً در نعم الهي و گروهي کاملاً در عذاب برزخي و گروهي بينا بين هستند و دسته هاي زيادي هم در حالتي شبيه خواب بوده و تا روز قيامت از ادارک گسترده و دريافت حقايق به نحو واضح محروم هستند، تنها مؤمنين محض و کفار محض در نعمت يا عذاب کامل هستند، بر خورداري بقيه انسانها بستگي به اندازه کمال معنوي و رشد آنها در دنيا دارد.
پي ‌نوشت‌ها:
1. براي آگاهي بيشتر ر. ك به: « حيات برزخي» علي محمداسدي؛ «عالم برزخ در چند قدمي ما» محمدي اشتهاردي؛ «سياحت غرب» نجفي قوچاني؛ «معاد شناسي» آيت الله طهراني.