شوهری خانهای را به نام همسر خود کرده است و خود نیز خانهای جداگانه دارد اما خانه زن را بدون رضایت همسر تحت اختیار خود در اورده و اجازازه استفاده زن ار خانه را نمیدهد .حکم ان چیست؟
پرسش: اگر شوهري چيزي را مانند طلا و خانه براي همسر خود خريداري کرده ايا از اين پس اختيار اين اموال با زن است .آيا مرد مي تواند در اين امول تصرف کند .؟ اگرمرد در اين اموال تصرف کند و زن راضي نباش بر گردن مرد حق ايجاد مي کند؟ شرح : شوهري خانهاي را به نام همسر خود کرده است و خود نيز خانهاي جداگانه دارد اما خانه زن را بدون رضايت همسر تحت اختيار خود در آورده و اجاز استفاده زن از خانه را نمي دهد .حکم آن چيست؟
پاسخ: پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباط با اين مرکز.
اگر شوهر اموالي را به همسرش بخشيده باشد ملك همسر مي شود و اگر مرد بخواهد در آنها تصرف كند. بايد با اجازه همسر باشد. ولي اگر شوهر از هداياي خود منصرف شود و بخواهد اموالي كه داده است. پس بگيرد چنانچه عين آن موجود باشد مي تواند پس بگيرد. مثلا اگر طلا يا خانه اي به زنش بخشيده باشد و خود طلا يا خانه موجود باشد. شوهر مي تواند پس بگيرد مگر آن که زن در مقابل بخشش شوهرش چيزي به او هديه کند يعني هبه معوضه باشد در اين صورت شوهر نمي تواند چيزي را که به زنش هديه کرده پس بگيرد .(1)
پي نوشت:
1 . توضيح المسايل مراجع ص 996 س 1722 .