با عرض سلام و ادب ،نماز و روز ه تان مورد قبول حق انشآلله آیا پول صدقه.به مسجد تعلق می گیرد ؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اگر صدقه را به عنوان كمك به فقرا داده اند. بايد به فقرا بدهند و اگر صدقه دهندگان براي هر كار خيري صدقه داده اند ؛ از صدقه مي توان براي مسجد هزينه كرد .
ازآيت الله مكارم سوال شده است :
سؤال 1742- عدّه‏اى از برادران بسيجى در راستاى اهداف خيرخواهانه اقدام به تأسيس موسّسه امور خيريّه‏اى نموده‏اند. لطفاً به سؤالاتى در اين راستا پاسخ فرماييد:
الف) نظر حضرت عالى درباره چگونگى صرف صدقه در امور زير چيست؟
1- صرف صدقه براى ساخت ساختمان موسّسه خيريّه. اين ساختمان براى درمانگاه خيريّه، ساختمان ادارى، خدمات رفاهى، و قرض الحسنه مورد استفاده قرار خواهد گرفت، و سود حاصله متعلّق به خيريّه است.
2- صرف صدقه براى خريد اقلام ضرورى، مانند موادّ غذايى، پوشاك، لوازم ادارى و مانند آن.
3- اختصاص دادن صدقه به صورت وام ضرورى براى خانواده‏هاى تحت پوشش.
4- صرف صدقه براى امورات تعاونى به نفع موسّسه امور خيريّه.
5- هزينه كردن صدقه براى مدّتى معيّن و مشخّص، به عنوان موجودى اوّليّه صندوق قرض الحسنه، كه زير نظر موسّسه اداره مى‏شود، و استفاده از سود حاصله براى امورات خيريّه.
6- صرف صدقه براى سرمايه گذارى و استفاده بردن از سود آن به نفع امور خيريّه.
7- استفاده از صدقه براى حقوق كارمندان خيريّه.
8- صرف صدقه براى امور فرهنگى خانواده‏هاى تحت پوشش.
جواب: صدقات فقط به نيازمندان مى‏رسد؛ مگر اين كه مردم به قصد هر كار خير بدهند.
ب) ديدگاه حضرتعالى در ارتباط با نحوه صرف صدقه چيست؟
جواب: صدقه به نيازمندان مى‏رسد. (1)
پي نوشت:
1 . آيت الله مكارم؛ استفتائات جديد، ج‏3، ص: 608.