سلام میخواستم بدانم که به چه صورت باید رد مظالم را حساب کرد؟ قانون مشخصی دارد مثل خمس یا بصورت تخمینی حساب می شود؟من 45 سال دارم و تا به حال رد مظالم ندادم لطف کنید راهنمایی کنید .در ضمن من مقلد ایت الله ناصر مکارم شیرازی هستم .ممنون

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
رد مظالم در صورتي واجب است كه ديني بر گردن انسان باشد وگرنه لازم نيست.
در صورتي که مالي از ديگران بر ذمه شما باشد، اگر صاحب آن را مى‏شناسيد، حقّ او را بپردازيد يا حليّت بطلبيد، اگر نمى‏شناسيد، معادل آن را از طرف صاحب اصلى به شخص نيازمندى بدهيد.
در صورتي که اموال حرامى( مانند حقوق مالى و بدهى‏هايى كه از راه ظلم و ستم و زور و اشتباه از قبيل دزدى، غصب، كم فروشى، و امثال اين ها جمع آورى شده و به عهده انسان آمده ) در دست انسان است، و صاحبان آن را به هيچ وجه نمى‏شناسد، بايد با اجازه مجتهد صرف فقرا شود.(1)
مقداري که يقين داريد بدهکاريد، بايد پرداخت کنيد .در صورتي که در مقدار مال شک داريد ،اگر صاحب آن مال را مي شناسيد، بايد مصالحه کنيد .
پي نوشت :
1.آيه الله مکارم ، استفتائات ج3 ، س1571 ،1572.