من در سال87 بچه دار شدم ودر سال 88 هم چون بچه شیر داده ام نتوانستم روزه بگیرم حال می خواهم ببینم کفاره رورزه های این دو سال چقدر است ؟و روزه ها را نیز باید قضا کنم؟

پاسخ:
2با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
1- روزه هايي که به خاطر شير دادن به بچه شير خوار نگرفته ايد ،بايد آن ها را قضا کنيد، يعني واجب است قضاي دوماه روزه را که نگرفته ايد ،به تدريج روزه بگيريد.
2- اگر به خاطر بچه شير خوار روزه نگرفته ايد، يعني اگر روزه مي گرفتيد، به بچه ضرر مي رسيد و از رشد جسمي باز مي ماند، براي هر روز يک مد طعام (750 گرم) گندم يا برنج و امثال آن ها به فقير بدهيد.
اما اگر روزه گرفتن در ايام شيردهي براي خود شما ضرر داشته است، فقط قضاي آن را بگيريد و کفاره لازم نيست.(1)
پي نوشت:
1 آيت الله مکارم، توضيح المسائل، مسأله 1454