در کنار ناخن های دست پوست هایی بسیار ریز و نیمه ریز به صورت نیمه کنده شده هستند ، آیا باید هنگام وضو به زیر آنها آب را رساند "" با توجه به اینکه هر روز به و جود می آیند و زیاد هستند "" ، یا اینکه اگر روی آنها شسته شود در وضو صحیح است ( یعنی جزو ضاهر به حساب می آیند ؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
اگر پوست در قسمتي از بدن کنده شده، ولي کاملا جدا نشده باشد ،چنانچه طوري باشد که گاهى به بدن مى ‏چسبد و گاهى بلند مى‏شود ، بايد آن را قطع كند يا درهنگام وضو و غسل آب را به زير آن برساند.(1)
پوستي هاي ريزي که در دست ها پيدا مي شود، معمولا آب به خودي خود زير اين پوست ها مي رسد . در صورتي که پوست هاي ريز زياد باشد ، دقت در تمام آن ها لازم نيست . در هنگام وضو به صورت متعارف وضو بگيرد و آب به زير اين پوست ها نفوذ مي کند.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:

1.توضيح المسائل مراجع، ج1، مسأله 292.