گیاه خواری

با سلام. ميخواستم موضع يا نظر دين مبين اسلام و اكثريت مراجع و علما را راجع به گياهخواري و خام گياهخواري بدانم با تشكر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
بنا به فتواي مراجع خوردن گياهان و سبزيجاتي كه براي بدن ضرر نداشته باشد. اشكال ندارد .
در اسلام گياهخواري و نخوردن گوشت حرام نيست ؛ بنابراين انسان مي تواند در تمام عمر نيز از آن اجتناب نمايد ، اما بدن به گونه اي است که به مواد غذايي مختلف و از جمله گوشت و گياه احتياج دارد.
روايات فراواني در ستايش از بسياري از گياهان و محصولات کشاورزي و ميوه ها و خواص آنها داريم اما از گوشت خواري هم نهي نشده بلکه در مواردي که لازم باشد تشويق هم شده است .
اميرالمؤمنين فرمود:«بر شما باد بر مصرف كردن گوشت , زيرا گوشت بدن را چاق مى كند . هر كس چهل شبانه روز گوشت نخورد, اخلاقش بد مى شود.» (1)
باز فرمود:«هنگامى که دچار ضعف شديد, گوشت با شير بخوريد. خداوند اين دو را مقوىّ بدن قرار داده است» (2)
امام صادق (ع)فرمود:«پيامبر(ص)گوشت مى خورد»(3). پيامبرفرمود: «هر كسى چهل روز براو بگذرد و گوشت نخورده باشد, قرض كند و گوشت بخرد و بخورد»(4)
امام صادق (ع)فرمود:«گوشت با شير غذاى انبياي الهي بوده است »(5).
امام رضا(ع) به خدمتكار خود فرمود: قسمت جلوي گوسفند (دست و سينه ) خريداري كن و قسمت هاي آخر بدن گوسفند را خريداري مكن , زيرا قسمت جلوي بدن سالم تر از قسمت عقب گوسفند است .»(6) بنابراين در اسلام استفاده از گوشت حيوانات سفارش شده است .
در عين حال در برخي روايات از زياده روي در گوشت خوردن مذمت شده مثلا آمده است: شکمتان را قبرستان مرده ها نکنيد ؛يعني زياد گوشت نخوريد .
در شرح زندگاني امير المومنين (ع) آمده است :
«لا يأكل اللحم إلا قليلا و يقول لا تجعلوا بطونكم مقابر الحيوان ؛ کم گوشت مي خورد و مي فرمود: شکمتان را قبر حيوان قرار ندهيد» . (7)

پي نوشت ها:
1. شرح نهج البلاغه ،ج1،ص60.
2.همان.
3. همان .
4.همان ، ص 65.
5.همان ، ص 68.
6.همان ،ص 75.
7 . همان، ص 27.