۱۳۸۹/۰۴/۲۹ ۰۵:۴۲ شناسه مطلب: 14894
با سلام من حدود دو ماهی است که یک وبلاگ درست کردم . یه اقا پسری برام مرتبا پیغام خصوصی میگذاشت . بر خلاف اخلاقی که دارم و در دنیای واقعی فوق العاده در مورد جنس مخالفم جدی هستم لزومی ندیدم که در دنیای مجازی این جدیت رو هم به کار بگیرم و با ایشون برخورد بدی داشته باشم. ایشون ابتدا از من خواستن که من بهون تلفن بزنم ولی براشون توضیح دادم که من از اون بزرگتر هستم ( 4 سال ) و اهل این جور روابط نیستم . مدتی گذشت و گفت خوب اگه اشکالی نداره من خیلی تنهام حداقل مثل یه خواهر بزرگتر برام باش و اگه من حرفی و یا درد دلی داشتم برای تو بگم . بعد از کلی اصرار من ای دی یاهوی خودمو بهش دادم و بعضی وقتها با هم چت میکنیم و حرف میزنیم . من بیشتر سعی کردم تشویقش کنم به ادامه تحصیل که اون هم این کار رو کرده . که البته راست و دروغش رو نمیدونم ولی اینو میدونم که دنیای مجازی پراز دروغه . من می خواستم بدونم از نظر شرعی چت کردن با جنس مخالف بدون اینکه حرفی زده بشه که باعث ایجاد افکار منفی در ذهن هر دو طرف بشه ایرادی دارد یا خیر ؟ من خودم به عنوان یه دختر همش فکر میکنم که من از همین حالا نسبت به کسی که قراره باهاش زندگی مشترکی داشته باشم مسئولم واین رابطه هم میتونه نوعی از خیانت باشه . ایا این فکر و نظر من درسته؟
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
به صورت يك حكم كلي، چت كردن همانند ديگر صورت هاي صحبت كردن زن و مرد يا دختر و پسر نا محرم، اگر مفسدهاى نداشته باشد و خوف وقوع در حرام نباشد و از روى شهوت صورت نگيرد، اشكالى ندارد.(1)
بنابراين نظر،گفتگو از طريق اينترنت يا تلفن اگر مفسده اي نداشته باشد، اشکالي ندارد . ولي اگر حرف هاي شهوي مطرح شود ، يا از گفتگو و چت کردن شهوت تهييج شود ،جايز نيست و بايد از آن پرهيز شود.
اما برخي مراجع در خصوص چت فتوا به حرمت داده و گفته اند: با توجه به اينکه ارتباط و نامه نگاري دختر و پسر نامحرم، چه از طريق شبکه اينترنت و چت و چه از راهاي ديگر غالبا منشأ فساد است ،جايز نيست . چت کردن با نامحرم بدون ضرورت اشکال دارد و گناه است.(2)
رابطه شما با او با توجه به فتواهاي مختلف، اگر اشكال شرعي نداشته باشد، خيانت به همسر آينده محسوب نمي شود، اما لازم است بدانيد كه غالباً در چنين ارتباط هايي علاقه و تعلقات رواني و عاطفي حاصل مي شود كه مي تواند براي دو طرف، يا حداقل آن پسر كه سن كمتر نيز دارد نگران كننده و خطرناك باشد و اين مسئله نبايد از شما به عنوان دختري عاقل و فهميده از نظر دور نگه داشته شود.
لطفاً هرگاه سوال شرعي مي پرسيد، نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پى نوشتها:
1.توضيح المسائل مراجع , ج 1 ،مسئله 889.
2. آيت الله مکارم، استفتا آت ،ج 3، ص257، س 683؛ احکام بانوان، ص 195،و آيت الله بهجت، استفتاآت، ج4، سوال 5302.