ندانستن حکم استمناء

باسلام حدود 10 سال كاري انجام ميدادم كه اكنون فكر ميكنم كه خود ارضايي يا استمنا بوده است با توجه به اينكه نميدانستم اين كار حرام بوده است واگر غسلي بر من واجب شده و با همان حال به انجام واجبات پرداخته ام وظيفه ي اعمال گذشته ام چيست؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز2
استمنا آن است که انسان با خود کاري کند که مني از وي خارج شود. استمنا حرام است و ضرر هاي زياد دارد . کسي که استمنا کرده واجب است توبه کند و ديگر تکرار نکند.
اگريقين صد درصد داري که بر اثر کاري که کرده اي به اوج لذت رسيده و در آن حال از شما مايعي خارج شده است و بعد از آن غسل جنابت نکرده و نماز و روزه انجام داده اي، نماز هايت را بايد قضا کني .چنانچه نمي دانستي با اين کار جنب مي شوي و غسل لازم دارد، روزه ها قضا ندارد. البته اگر غسل حيض يا غسل جمعه يا هر غسل واجب يا مستحب ديگري کرده اي، نماز و روزه اي که بعد از آن غسل, انجام داده اي، قضا ندارد،چون به نظر آيت الله مکارم با هر غسل واجب يا مستحب مي شود نماز خواند و روزه گرفت.(1)
اگر يقين به جنب شدن نداري، نماز ها و روزه ها قضا ندارد. زن معمولا يقين به جنابت بر اثر دستکاري با خود پيدا نمي کند .
زن با دو چيز جنب مي شود و هرگاه جنب شود، بايد غسل جنابت کند:
1 - داخل شدن آلت تناسلي مرد به جلو يا عقب زن که اگر به اندازه ختنه گاه يا بيش تر داخل شود، زن و مرد هردو جنب مي شوند، گرچه مني خارج نشود.
2-بيرون آمدن مني.
اگر زن بر اثر تحريک هاي جنسي به قدري تحريک شود که به اوج لذت و شهوت جنسي برسد و در آن حال مايعي از او خارج شود ،جنب مي شود. اگر به اوج لذت نرسد و مايع خارج شود و يا به اوج لذت برسد ،ولي مايعي خارج نشود و يا شک کند که مايعي خارج شد يا نه ،جنب نمي شود . غسل لازم نيست.
زن اگر يقين به خارج شدن مني پيدا کند جنب مي شود . اگر يقين پيدا نکند جنب نمي شود. بنابراين مواقعي که زن بر اثر تحريک هاي شهواني مقداري لذت مي برد و در آن حال رطوبتي از او خارج مي شود چون به اوج شهوت نرسيده جنب نمي شود . رطوبت خارج شده هم پاک است . وضو و غسل را باطل نمي کند.
اوج لذت و شهوت به حالتي گفته مي شود. که در آن حال معمولا انسان از خود بي خود مي شود و لذت زيادي مي برد و مني بيرون مي ريزد. بعد از تمام شدن آن حال انسان احساس تخليه شدن و ارضا مي کند . حالت شهوتش تمام مي شود و بدنش سست مي شود . حالت تحريک آميزي که قبل از تخليه شدن داشت ،ديگر آن حالت را ندارد. مثل اين که انسان گرسنه دلش غذا مي خواهد، ولي وقتي غذا خورد و سير شد، ديگر ميل به غذا ندارد.
پي نوشت:
1. آيت الله مکارم شيرازي,توضيح المسائل ,م 401واحکام بانوان ،س257و271.

با سلام اگر کسي نداند استمنا در ماه رمضان روزه را باطل مي کند و استمنا کند حکمش چيست؟

با سلام اگر کسي نداند استمنا در ماه رمضان روزه را باطل مي کند و استمنا کند حکمش چيست؟

پرسش 1:
استمنا شرح با سلام اگر کسي نداند استمنا در ماه رمضان روزه را باطل مي کند و استمنا کند حکمش چيست؟

پاسخ:
با سلام و آرزوي قبولي اعمال.
اگر مي دانست استمنا حرام است، ولي نمي دانست روزه را باطل مي کند،قضا وکفاره به گردنش آمده است، مگر به فتواي آيت الله سيستاني که مي فرمايد:کفاره واجب نيست .اگرجهل به حدي بوده که احتمال باطل شدن روزه را نمي داده، قضا هم واجب نيست. به نظر آيت الله خامنه اي فقط قضا لازم است . به نظر آيت الله مکارم بنا براحتياط قضا وکفاره لازم است.
اگر نمي دانست استمنا حرام است ونيز نمي دانست روزه را باطل مي کند، قضاي روزه لازم است ،ولي کفاره لازم نيست. آيت الله سيستاني مي فرمايد:کفاره واجب نيست .اگرجهل به حدي بوده که احتمال باطل شدن روزه را نمي داده، قضا هم واجب نيست.(1)
پي نوشت:
1. پرسش ها وپاسخ هاي دانشجويي ،شماره 17(احکام روزه) ص62و63 ،سوال 83و85
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم