قضای افطار عمدی

سلام خدمت شما كارشناسان عزيز من از سال هاي قبل كه اعتقاد چنداني به دين نداشتم متاسفانه و به اجبار خانواده روزه ميگرفتم چند رو ز از روزه هامو به طرق مختلف شكستم و ميدونم كه مرتكب گناهان بزرگي هم شده ام حالا كه توبه كردم ميخوام بدونم كه براي اون روزه هاي عقب افتاده كه نمي د ونم چند روز هم هست چكار بايد بكنم ؟ ممنونم از پاسخ شما منتظر راهنمايي هاي جامع شما هستم

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛

در صورتي که انسان روزه ماه رمضان را عمدا افطار کند، علاوه بر قضا کفاره نيز بايد بدهد.
در پرداخت کفاره يا دو ماه روزه بگيريد ويا شصت فقير را سير کنيد يا به هر کدام يک مد طعام(که تقريبا 750 گرم است) گندم يا جو و مانند اين ها بدهيد . چنانچه توانايي روزه وتمکن مالي براي دادن طعام نداريد، هر چند مد که مي توانيد به فقرا طعام بدهيد . اگر اصلا نتوانيد طعام بدهيد ،بايد استغفار کند. (1)
کفاره را انسان بايد به صورت طعام بدهد .دادن پول کافي نيست . در صورتي که مبلغ کفاره را به دفتر مرجع و يا فرد مطمئني بدهد که او طعام خريده و به فقير بدهد، کافي است.
در صورتي که شک در تعداد روزه ها داشته باشد ،آن مقدار که يقين به باطل بودن آن ها دارد، بايد قضا کند و بيش تر از آن لازم نيست، مثلا اگر شک داريد که 5 روز است يا 8 روز همان 5 روز کافي است. (2)
در صورتي که تاخير در قضاي روزه ها تا رمضان سال بعد ي که قبلش روزه را خورده ايد، بدون عذر بوده ،بايد به ازاي هر روز يک مد طعام هم به فقير بدهيد. تاخير در اداي کفاره موجب افزايش کفاره نمي شود .(3)
براي اينکه در گرفتن روزه ها وپرداخت کفاره به مشقت نيافتيد ،مي توانيد آن ها را به مرور زمان انجام بدهيد.
پي نوشت ها :
1. آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، س 811.
2.آيه الله خامنه اي ، استفتائات ، ص527 .
3.همان ، ص 803 .