۱۳۸۹/۰۴/۲۶ ۱۶:۳۷ شناسه مطلب: 14549
اگر دختر بچه ای از لحاظ تقویمی به سن بلوغ برسد ولی علائم بلوغ در او پدیدار نشده باشد آیا باید روزه بگیرد؟ تکلیف چیست ؟ و اگر توانایی پشت سر هم روزه گرفتن نداشته باشد در اینصورت تکلیف چیست و چگونه باید عمل کند؟ در ضمن هر چند نماز میخواند و حجاب میکند ولی نمیدانیم باید از الان مقلد کسی باشد یا نه؟
پرسش 1:
اگر دختر بچه اي از لحاظ تقويمي به سن بلوغ برسد ولي علائم بلوغ در او پديدار نشده باشد آيا بايد روزه بگيرد؟ تکليف چيست ؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
اگردختر 9 سال قمري را تمام کرده است بايد روزه بگيرد ولي چنانچه از نظر نيروي جسماني قدرت انجام روزه را نداشته باشد روزه براو واجب نيست و بجاي هر روز بايد كفاره بدهد يعني براي هرروزمعادل 750 گرم گندم ومانند آن به فقير بدهند( 1)
پى نوشت:
1. آيت الله مكارم استفتائات جديد ج2س439 و858 0
پرسش 2:
اگر توانايي پشت سر هم روزه گرفتن نداشته باشد در اينصورت تکليف چيست و چگونه بايد عمل کند؟
پاسخ:
در صورتي که در ماه مبارک رمضان توانايي روزه گرفتن را پشت سرهم نداشته باشد ولي با فاصله مي تواند روزه بگيرد، واجب است به مقداري که مي تواند با فاصله روزه بگيرد مثلا دو روز روزه بگيرد و يک روز نگيرد يا برعکس. و روزهايي را که نتوانسته است روزه بگيرد در بين سال به تدريج تا رمضان سال بعد قضا نمايد (1)
پي نوشت:
1. آيت الله مكارم؛ احكام بانوان؛ سؤال 419 و استفتائات جديد؛ج1؛سؤال 276.
پرسش 3:
در ضمن هر چند نماز ميخواند و حجاب مي کند ولي نمي دانيم بايد از الان مقلد کسي باشد يا نه؟
پاسخ:
داشتن مرجع تقليد عقلاً لازم است ، انسان بايد يا از مجتهد اعلم تقليد کند يا در عمل کردن به احکام شرعي احتياط کند.
با توجه به اينکه دختر 9 سال قدرت تشخيص مرجع اعلم از غير اعلم را ندارد، عمل کردن بر طبق فتواي مرجع تقليدي که پدر و مادرش به عنوان مرجع تقليد اعلم انتخاب کرده اند براي دختر نيز کفايت مي کند.
بنابراين شما فتواي مرجع تقليد خود را که به عنوان مرجع اعلم انتخاب کرده ايد، براي دختر خود ياد بدهيد و او را به فتواي ايشان راهنمائي کنيد کفايت مي کند و دختر شما فعلا تا زماني که خودش توانائي تحقيق و تشخيص مرجع اعلم را پيدا کند طبق فتواي مرجع تقليد شما عمل کند و از او تقليد کند صحيح است.(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني (7840001-0251)از دفتر آيت الله مکارم.