عدم پرداخت خمس ازجانب پدر

باسلام و عرض خسته نباشید از سایت بی نظیر شما چند سوال داشتم . 1- اگر پدر و مادر اینجانب خمس و زکات خود را نپردازند در صورتی که من به آنها گفته باشم . آیا در این صورت من که اکنون در خانه پدر دانشجو هستم و در مغازه او کار می کنم و در سفره او غذا می خورم وظیفه من چیست ؟ در ضمن آنها بسیار دست به خیر هستند و به انسانهایی که اعلام نیاز کنند کمک کرده و از کمک کنندگان به هیئت امام حسین (ع) و حضرت مهدی (عج) هستند . 2- زمانی متوجه ورود برادرم بزرگترم به سایتهای مستهجل شدم و به او چندین مرتبه تذکر دادم ولی بی فایده بوده تا اینکه ارتباط او را با اینترنت قطع کردم . ولی برادرم برای شکایت به پدرم گفت و پدرم بعد از فهمیدن ماجرا به من دستور قطع کردن ارتباط او با اینترنت را داد . ولی خودم چون با همان کامپیوتر به اینترنت دسترسی داشتم بعد از مدت زمانی به تماشای اندکی از این سایتها پرداختم و اکنون توبه کرده ام . آیا بدلیلی که خودم به آن دچار شدم و ارتباط برادرم را با اینترنت قطع کردم حقی از برادرم ضایع کرده ام و باید اکنون رضایت او را جلب کنم تا توبه من مورد قبول خدا قرار گیرد ؟( کسی ورود من به این سایتها را نمی داند و برادرم به من نارضایتی دنیا و آخرت را در قطع ارتباط با اینترنت را به من گفته است) 3- کفاره گناهانی مثل غیبت ، استمناء ، شراب خواری ، بد دهانی(فحاشی) چیست ؟ و اگر کسی بعد از توبه ای طولانی (مثل یک سال و بیشتر) دوباره مرتکب یکی از آنها شد تکلیف چیست ؟ 4- آیا گشتن در اینترنت برای پیدا کردن سایتهای مستهجل و اعلام آنها به سایت فیلتر کننده جمهوری اسلامی کار درستی است ؟ 5- و لغت جایز در احکام چه معنی دارد ، حلال یا حرام یا مورد دیگر ؟

پرسش: سوالات ديني شرح :
. 1- اگر پدر و مادر اينجانب خمس و زکات خود را نپردازند در صورتي که من به آن ها گفته باشم . آيا در اين صورت من که اکنون در خانه پدر دانشجو هستم و در مغازه او کار مي کنم و در سفره او غذا مي خورم وظيفه من چيست ؟ در ضمن آن ها بسيار دست به خير هستند و به انسان هايي که اعلام نياز کنند ،کمک کرده و از کمک کنندگان به هيئت امام حسين (ع) و حضرت مهدي (عج) هستند.

پاسخ: پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان با اين مرکز.
تکليفي نداريد و تصرف در خانه و مغازه و اموال پدر تان بر شما حلال است.(1)
پي نوشت :
1. سوال تلفني (02517836363) از دفترآيت الله سيستاني.

پرسش: . 2- زماني متوجه ورود برادرم بزرگ ترم به سايت هاي مستهجل شدم و به او چندين مرتبه تذکر دادم ولي بي فايده بوده تا اينکه ارتباط او را با اينترنت قطع کردم . ولي برادرم براي شکايت به پدرم گفت و پدرم بعد از فهميدن ماجرا به من دستور قطع کردن ارتباط او با اينترنت را داد . ولي خودم چون با همان کامپيوتر به اينترنت دسترسي داشتم ،بعد از مدت زماني به تماشاي اندکي از اين سايت ها پرداختم و اکنون توبه کرده ام . آيا به دليلي که خودم به آن دچار شدم و ارتباط برادرم را با اينترنت قطع کردم ،حقي از برادرم ضايع کرده ام و بايد اکنون رضايت او را جلب کنم تا توبه من مورد قبول خدا قرار گيرد ؟ کسي ورود من به اين سايت ها را نمي داند و برادرم به من نارضايتي دنيا و آخرت را در قطع ارتباط با اينترنت را به من گفته است؟

پاسخ: با قطع ارتباط با اينترنت حقي از برادرتان ضايع نشده تا بخواهيد از او حلاليت بخواهيد.

پرسش: ) 3- کفاره گناهاني مثل غيبت ، استمنا ، شراب خواري ، بد دهاني(فحاشي) چيست ؟
اگر کسي بعد از توبه اي طولاني (مثل يک سال و بيش تر) دوباره مرتکب يکي از آن ها شد تکليف چيست ؟

پاسخ: گناهان مذکور کفاره ندارد. براي توبه پشيماني و استغفارکافي است.اگر کسي بعد از توبه، دوباره مرتکب اين امور شد، دوباره بايد توبه کند.

پرسش: 4- آيا گشتن در اينترنت براي پيدا کردن سايت هاي مستهجل و اعلام آن ها به سايت فيلتر کننده جمهوري اسلامي کار درستي است ؟

پاسخ: رفتن به سايت هاي مستهجن مفسده دارد . در صورتي که خوف انحراف و تحريک شدن باشد، جايز نيست،
شناسائي و معرفي اين نوع سايت ها براي فيلتر گذاشتن بايد طبق قانون باشد .
براي افرادي که قانونا براي اين کار وظيفه ندارند، رفتن به سايت هاي انحرافي جايز نيست(1)
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7741415-0251)از دفتر آيت الله سيستاني.

پرسش: 5- و لغت جايز در احکام چه معني دارد ، حلال يا حرام يا مورد ديگر ؟

پاسخ: مقصود از «جائز نيست» يعني حرام است.(1)

پي نوشت :
1- آيت الله بهجت، توضيح المسائل، ضمائم، واژه ها و اصطلاحات فقهي ،ص 7 ؛
آيت الله فاضل ، توضيح المسايل ،ص 570 .