۱۳۸۹/۰۴/۲۷ ۲۰:۱۳ شناسه مطلب: 14763
سلام... من از وقتی که عاشق همکلاسی ام شده ام...(البته 4 ساله که باهم هستیم اما این روزا شدیدا" دلبند او شده ام)دوباره شروع به نماز خوندن کرده ام و از هرگناهی که قبلا" انجام می دادم دوری کرده ام ... آیا نماز خواندن من مشکلی دارد؟ آیا مورد قبول خداوند قرار میگیرد یا از سر نیاز(رسیدن به آن خانم) است؟
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
دغدغه ديني و احساس مسؤليت شما شايسته تقدير است .در پاسخ لازم است به دو نکته پرداخته شود
نکته اول : ريا يک امر قلبي است ، هر انساني به درون خويش نگاه کند، زود متوجه مي شود که دارد ريا مي کند يا نه .چون ريا يعني تظاهر و خودنمايي و انجام عمل به قصد جلب توجه و ستايش ديگران.
امام خميني(ره) در مورد ريا مينويسند:«بدان که ريا عبارت از نشان دادن و وانمود کردن چيزي از اعمال حسنه يا خصال پسنديده يا عقايد حقه است به مردم براي منزلت پيدا کردن در قلوب آن ها و اشتهار پيدا کردن (مشهور شدن) پيش آن ها به خوبي و صحت و امانت و ديانت بدون قصد صحيح الهي».(1)
البته گاهي ممکن است شيطان در نفس انسان وسوسه هاي ايجاد کند . براي جلو گيري از انجام کارخير، وسوسه و شبهه افکني کند، اما تا زماني که نيت انسان خالص باشد، با وسوسه نفساني حکم ريا بر عمل انسان بار نمي شود.نماز خواندن شما اشکال ندارد و ريايي نيست.
نکته دوم :حکم رابطه شما با دختر.
برادر ! اگر رابطه شما صرفا به صورت سخن گفتن باشد، اشكال ندارد، اما اگر با لذت و شهوت همراه باشد حرام است . ازآن جا كه به طور طبيعي سخن گفتن دختر و پسر جوان به واسطه قوي بودن غريزه شهواني، در معرض شهوت و تحريك شهواني قرار دارد، بايد سعي شود جز در موارد ضروري از اين كار دوري شود.هر گونه ارتباط و تماس بدني دختر و پسرنامحرم مثل دست دادن و مصافحه کردن حرام است.
نگاه مرد به بدن زن (چه با قصد لذت يا بدون آن ) اشكال دارد و حرام است؛ هم چنين نگاه كردن زن به بدن مرد نامحرم نيز حرام است ، البته نگاه كردن زن به بدن مرد نامحرم(به آن مقداري كه معمولاً نميپوشانند) مانند سر و صورت و گردن و مقداري از پا و دست اشكال ندارد. ولي نگاه كردن به صورت و دستهاي زن نامحرم تا مچ با دو شرط اشکال ندارد ،
يک: به قصد لذت نباشد.
دوم: مايه فساد و گناه نگردد، يعني ممکن است طرف قصد لذت جويي نداشته باشد ،ولي به صورت نا خواسته، خواسته هاي جنسي اش تحريک شود و در دام گناه و نگاه شهوت انگيز بيفتد ،
بنابر اين رابطه دختر و پسر اگر مفسدهاى نداشته باشد و ترس وقوع در حرام نباشد و از روى شهوت صورت نگيرد، اشكالى ندارد، ولى خلوت كردن دختر و پسر نامحرم،( اعم از فاميل و غير فاميل در اتاق يا خانه در بسته كه محل رفت و آمد ديگران نباشد،) حرام است. حتي اگر به عبادت يا به بحث و جدل علمي مشغول باشند، ؛ زيرا غريزه جنسى و وسوسه شيطانى ممكن است هر لحظه انسان را از مسير خارج بكند.
قرآن در دو جا ،يعني يکي در سوره مائده آيه 5 و ديگري در سوره نساء آيه 25 زنان و مردان را از داشتن روابط دوستانه با نامحرم برحذر داشته، آن را مورد نکوهش و ملامت قرار داده است. در آيه 25 سوره نساء به مردان مي گويد: با دختراني که روابط دوستي مخفيانهاي با ديگران داشتهاند، ازدواج نکنيد:
«فانکحوهن باذن اهلهن و اتوهن اجورهن بالمعروف محصنات غير مسافحات و لا متخذات اخدان؛ آنان را با اجازه خانوادههاي شان به همسري خود در آوريد . مهرشان را به طور پسنديده به آنان بدهيد (به شرط آن که) پاکدامن باشند و زناکار و دوست گيران پنهاني نباشند».
در آيه 5 سوره مائده نيز به مردان خطاب مي کند و مي فرمايد: با زنان پاکدامن مسلمان ازدواج کنيد . خود نيز پاکدامن باشيد، نه زناکار و هيچ وقت زنان و دختران را در پنهاني دوست خود نگيريد.
پي نوشت :
1- امام خميني ، چهل حديث ، ص 35.