با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
ما نمي توانيم بگويم كه قبل از ظهور امام زمان (ع)،در ايران چه فتنه ها يي واقع مي شوند وچه حوادثي اتفاق مي افتند، زيرا كه در روايات ومتون ديني به وقوع همه فتنه ها وحوادث -درايران - اشاره نشده است ،آنچه كه از منابع استفاده مي شود اين است كه قبل از ظهور امام زمان (ع) حوادث متعدد در جهان وخاور ميانه رخ مي دهند ،مثلا ظلم، جنگ، ناهنجاري وكشتار افزايش مي يابد و اين مسايل موجب مي شوند كه مردم آمادگي پذيرش حكومت امام زمان (ع) را پيدا مي كنند. البته دربرخي روايات از نقش ايرانيان در ظهور امام زمان (ع) سخن به ميان آمده است، همچنين دربرخي روايات ديگر به خروج برخي شخصيت ها يي اشاره شده است كه از ايران خروج مي نمايند، مثلا در بعضي روايات مي خوانيم كه در آستانه ظهور حضرت مهدي(عج) فردي به نام سيد حسني با يارانش از سوي قزوين و ديلم (گيلان) خروج مي‌كنند. با صداي بلند فرياد مي‌زند كه به فرمان قائم آل محمد برسيد كه از شما ياري مي‌طلبد. او با اصحاب خود وارد كوفه مي‌شود. ستمگران مسير حركت خود را از بين مي‌برد، به او خبر مي‌دهند كه امام زمان ظهور كرده، خدمت حضرت مي‌رسد و چون نشانه‌هاي صدق ادعاي او را مي‌بيند، با حضرت بيعت مي‌كند و سپاه او نيز با حضرت بيعت مي‌كنند.(1) همچنين پيش از ظهورحضرت -در ميان ايرانيان- فردي با نام سيد خراساني ظاهرمي شود كه رهبري مردم را بر عهده مي گيرد.(2) در روايتي امام كاظم (ع)فرمود مردي‌ از قم‌، مردم‌ را به‌ سوي‌ خدا دعوت‌ مي‌كند، افرادي‌ گرد او جمع‌ مي‌شوند كه‌ قلب هايشان‌ همچون‌ پاره‌هاي‌ آهن‌ ستبر است‌ كه‌ بادهاي‌ تند حوادث‌، آنان‌ را نمي‌لغزاند، از جنگ‌ خسته‌ نشده‌ و نمي‌ترسند. اعتماد آنها بر خداست‌ و سرانجام‌ كار از آن‌ پرهيزكاران‌ است‌.(3)
دراين باره به كتاب عصر ظهور، علي كوراني، ترجمه مهدي حقي مراجعه نماييد.
پي‌نوشت‌ها:
1. على دوانى‏، مهدى موعود- ترجمه جلد سيزدهم بحار الانوار- ناشر دار الكتب الاسلاميه‏، ص1164.
2. مجتبي تونه اي، موعود نامه، ص416، ذيل كلمه "سيد خراساني".
3 . علامة المجلسي، بحار الأنوار، بيروت، لبنان، دار إحياء التراث العربي ،1403 - 1983 م ، ج60، ص216.
موفق باشید.