سلام من شنیده ام که چندین سال پیش برای وفات جناب زعفرجنی عزای عمومی اعلام شده آیا حقیقت دارد و اگر حقیقت دارد در چه تاریخی بوده است ؟ با تشکر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در رابطه با زعفر جني، در مورد اصل وجود اجنه ترديدي نيست و به علاوه از منابع مختلف به دست مي آيد كه ايشان داراي مومنين و طوايف مسلمان و حتي شيعه هستند. اما در خصوص اصل وجود زعفر جني و اين كه اصولا چنين شخصيتي با اين عنوان و مشخصات، وجود داشته يا خير، چندان منبع و مرجع خاصي براي رسيدن به نتيجه قابل قبول در دست نيست. همچنين در باره وفات زعفرجني واعلام عزاي عمومي، نيز اطلاعي نداريم.
به طور كلي مي توان گفت:
در اين ارتباط و در مورد اصل وجود زعفر جني اظهار نظر قطعي مشكل است. چون داستان زعفر جني نيز در منابع معتبر نيامده است و بزرگاني چون: شهيد مطهري در كتاب حماسه حسيني،‌ يكي از تحريفات نهضت عاشورا را جريان مربوط به زعفر جني قلمداد مي نمايد؛(1) البته ايشان به صراحت اصل وجود چنين فردي را نفي نمي كند؛ اما مساله مراجعه وي به امام حسين و داستان هايي كه در اين خصوص نقل شده را تكذيب نموده و در زمره تحريفات عاشورا ذكر مي نمايد.
پي نوشت:
1. مطهري، مرتضي، مجموعه آثار، انتشارات صدرا، تهران، 1374ش، ج 17، ص 78 و 94 و110.
موفق باشید.