1-بنده قصد دارم جدا از اینکه دانشجو هستم- مانند طلبه های حوزه های علمیه از لحاظ دینی و معنوی فردی بسیار قوی شوم میخواستم بپرسم میتوان در حوزه ی علوم اسلامی دانشگاهیان به چنین چیزی رسید؟2-در مورد سوال دومم سوالم این بود که افرادی مانند سید حسن خمینی,آقایان لاریجانی(روسای قوای مقننه و قضاییه),آیت الله وحید خراسانی,دکتر علی مطهری,دکتر محسن رضایی دیدگاهشان در مورد مقام معظم رهبری چیست؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در آغاز بيان اين مطلب بايسته است: كسب معنويت بستگي به عوامل متعدد دارد،مثلا خانواده، استاد، جامعه، عوامل تاثير گزار در رشد معنويت هستند. بر اين اساس شمامي توانيد -با رعايت عوامل و شرايط - در جاهاي ديگر نيز به كسب معنويت بپردازيد. البته محيط حوزه در رشد معنويت و تربيت انسان بيشتر تاثير گزار مي باشد، شما مي توانيد با حضور در حوزه معنويت خود را افزايش دهيد ،اما معني حضور در حوزه آن نيست كه انسان صد درصد موفق به كسب معنويت مي شود، بايد در كنار -حضور در حوزه-، عوامل ديگر تربيت و رشد فضايل اخلاقي را نيز رعايت نمود.
ماازباطن انسان ها آگاهي نداريم، ولي در مجموع مي توان گفت كه اينان شخصيت رهبري راقبول دارند و براي ايشان احترام خاص قايل هستند. اين امر مي توان در گفتار ومواضع آنان مشاهده نمود. افزون برآن شخصيت رهبري مورد تاييد ديگر شخصيت ها مي باشد، از اين امر نيز مي توان استفاده نمود كه افرادي مانند علي مطهري، محسن رضايي، رهبري را شخصيتي ممتاز مي دانند. جهت آگاهي بيشتر به ديدگاه برخي شخصيت نسبت به مقام رهبري اشاره مي شود كه ايشان از نظر علما و شخصيت ها جايگاه بلند دارد. چنانكه امام راحل (ر) از ايشان به عنوان خورشيد انقلاب ياد نمود. حجت الاسلام و المسلمين حاج سيد احمد آقا خمينى (ره) مي گويد: حضرت امام بارها از جناب عالى- مقام رهبري- به عنوان مجتهدى مسلم و بهترين فرد براى رهبرى نام بردند.
آيت الله العظمى اراكى (رحمة الله عليه) در پيامى به مقام معظم رهبرى فرمود: انتخاب شايسته حضرت عالى به مقام رهبرى جمهورى اسلامى ايران، مايه دلگرمى و اميدوارى ملت قهرمان ايران است.
آيت الله العظمى بهاء الدينى (رضوان الله عليه): از همان زمان، رهبرى را در آقاى خامنه ‏اى مى‏ديدم، چرا كه ايشان ذخيره الهى براى بعد از امام بوده است. بايد او را در اهدافش يارى كنيم.
آيت الله مهدوى كنى، درباره انتخاب خبرگان رهبرى نيز گفت: اين الهامى بود از الهامات الهى و هدايتى بود از هدايت معنوى روح حضرت امام (رضوان الله عليه) كه هنوز اين ملت را رها نكرده و اين رحمتى بود از طرف خداوند كه در كوران اين مصيبت جانكاه، با تعيين آيت الله خامنه‏ اى كه از ياران صديق امام و از ياران خوشنام و خوش سابقه بوده و مجتهد و عادل است، به عنوان رهبرى نظام جمهورى اسلامى ايران، آرامشى توام با اعتماد و اطمينان بر كشور و امت فداكار حاكم گرديد.
آيت الله مشكينى، رياست مجلس خبرگان رهبرى: حضرت مستطاب آيت الله حاج سيد على خامنه‏اى - مد ظله العالى - واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احكام شرعيه كه تصدى مقام معظم رهبرى بدان نيازمند است، مى‏باشد.
آيت الله فاضل لنكرانى: ايشان (آيت الله خامنه ‏اى) اهل نظر و اهل اجتهاد هستند و به نظر من ايشان يك فقيه و يك مجتهد است.
آيت الله جوادى آملى: اجتهاد و عدالت‏ حضرت آيت الله جناب آقاى حاج سيد على خامنه‏ اى - دامت‏بركاته - مورد تاييد مى‏باشد.
آيت الله ابراهيم امينى: حضرت آيت الله خامنه ‏اى - دامت‏ بركاته - در فقاهت و اجتهاد، به مرتبه‏ اى است كه براى تصدى مقام ولايت و رهبرى، صلاحيت كامل دارد.
آيت الله يوسف صانعى: آيت الله خامنه ‏اى، نه تنها مجتهد مسلم مى‏باشد، بلكه فقيه جامع الشرايط واجب الاتباع مى‏باشد.
حجت الاسلام و المسلمين هاشمى رفسنجانى: راه امام، با انتخاب آيت الله خامنه ‏اى به رهبرى جمهورى اسلامى، بيمه و تضمين گرديد.(1)
پي نوشت ها :
1.http://www.aviny.com/Bozorgan/Ayatollah_Khamenei/Zendegi_nme
.asp. رك: موسسه فرهنگي قدر، زندگينامه مقام معظم رهبري، تهران، 1379ش، چاپ چهارم، ص 11.
موفق باشید.