با سلام،بنده هم دختری با سن زیاد و موقعیت مناسب و دختر مومن و ساده ای ازخونواده متدین هستم که مثل دوست عزیزموم متاسفانه تا میام به خواستگارام جواب مثبت بدم میرن و پشت سرشونم نگاه نمیکنن تا لااقل علت این کارشونم بدونم ولی مطمئنم بی هیچ دلیلی برمیگردن میرن چون هم از خودم و از خونوادم مطمئنم و از لحاظ ظاهر هم هیچ ایرادی ندارم ولی همیشه به علت این کار خواستگارام همین طور هاج و واج میمونم و غصه زیادی میخورم و الان چند وقته افسردگی گرفتم،همیشه با خودم فکر میکنم چرا دختر سالم و ساده ای مثل من باید تو خونه بمونه درحالی که خیلی ها شاید از بعضی لحاظ از منم پایین ترن و ازدواج کردن و زندگی خوبی دارن،به چند دعانویس مراجعه داشتم وگفتن بختتو خیلی وقت پیش بستن،تا دعای جدیدگشایش بخت مینویسن خواستگارا دوتا دوتا میان خونمون ولی تا یکی رو انتخاب میکنم جواب مثبت بدم باز همون آش و همون کوزه هست،شما رو بخدا راهنمایی و کمکم کنین چیکار باید بکنم؟،بخدا من در حق هیچ کسی بدی نکردم که بختمو بستن.شماروبه امام زمان کمکم کنید از بس شماتت این و اونو شنیدم دیگه نمیتونم بیرون از خونه برم.
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اميدواريم كه در سايه الطاف خداوندي، با فرد متدين و مناسبي به زودي زود ازدواج كنيد. در پاسخ لازم است به چند نكته توجه كنيد:
1. بحمدالله فردي مؤمن، فهميده هستيد. رفت و آمد خواستگاران حاكي از فضيلت ها و خوبي هاي شما است كه توسط ديگران به خواستگاران معرفي مي شويد. بنابراين، بايد ضمن سپاس از خداوند مهربان، اعتماد به نفس خود را هميشه بالا نگه داريد. برنگشتن خواستگارها را حمل بر عدم شايستگي ذاتي و شخصيتي خود نكنيد.
خواستگاري، يعني همين كه مي آيند و مي روند و در خيلي از اوقات هر گروهي به علل مختلفي پسند نمي كنند. امروزه بسياري از خواستگاري ها جدي نيست، مثل گذشته ها؛ زيرا يا پسرها و خانواده هاي شان به علل مختلف از ازدواج مي ترسند كه اكنون در مقام بيان آن ها نيستيم. چون خواستگاري ها با عزم جدي نيست، كار سست هم زود رها مي شود و پيگيري نمي شود يا وسواسي پيدا كرده و نمي توانند به سادگي قانع شوند يا ... هر چند گاهي خلاف آن مشاهده و يا بر زبان ايشان جاري مي شود.
پس به دنبال پيدا كردن ريشه قضيه در جاي ديگر باشيد. مثل اين كه بررسي كنيد. آيا مانعي كه ممكن است وجود داشته باشد كه سبب برنگشتن خواستگاران شود؟ گاه نوع سخن گفتن و يا حتي نوع سوالاتي كه از خواستگاران مي شود خود سبب رنجش خواستگاران مي شود و در موقع پاسخ منفي، نپسنديدن ظاهر و ... بهانه اي براي جواب رد مي شود. در اين موارد آيا تامل كرده ايد كه چه مي پرسيد و چگونه مي پرسيد؟
2. در بسياري مواقع عدم امكان ازدواج، مشكل بودن آن از طرف خودمان است، يعني دختران يا پسراني كه ميخواهند ازدواج كنند، سختگيريهاي بي موردي دارند كه با توجه به اهميت اين مسئله بايد تعديل شده و آرزوها و خواستهها را كم تر نمايند. دختر با كم كردن خواسته ها و تجملات و پرهيز از چشم و هم چشم بازي ها و پسر با تلاش و كوشش بيش تر براي فراهم آوردن مقدمات زندگي اوليه و رشد بلوغ فكري و اجتماعي و... مي توانند بسياري از مشكلات را حل كنند.
بعضي از مشكلات مربوط به فرهنگ جامعه است يا از طرف پدر و مادر و خواستههاي غير منطقي كه دارند، تحميل ميشود و يا به نوعي در ذهن اشخاص القا ميشود كه رفع اين مسائل نيز نياز به تلاش جوانان دارد تا زمينههاي مناسب و مساعد را آماده سازند.
3. غالب آنچه امروزه ميان مردم در باره بستن بخت سحر و جادو شايع است، بي اساس است. اين كه "بختم بسته شده"، اعتقادي عوامانه است.
توصيه مي كنيم با توسعه در شبكه دوستان هم جنس از حمايتهاي عاطفي آنان بيش از پيش بهره ببريد. توسعه روابط سالم با دوستان و آشنايان و شركت در مجالس مذهبي زنانه شرايط انتخاب شدن شما را تسهيل مي نمايد.
خداوند وعده داده است:
كسي كه تقوا پيشه سازد، براي خروج او از بنبستها و دشواريها راهي برايش قرار ميدهيم.(1) مطمئن باشيد با حفظ تقوا و مراعات حدود الهي، راه سعادت به روي شما باز خواهد شد.
برخي از عوامل ظاهري كه زمينه ازدواج را فراهم مي كنند. در صورت تمايل مي توانيد در مكاتبات بعدي در اين باره بپرسيد تا پاسخ دهيم. اگر مايل بوديد مي توانيد با مشاوران روان شناس اين مركز به شماره (09640) صحبت كنيد، آن ها مي توانند كمك زيادي به شما كنند تا بتوانيد شرايط فعليتان را مديريت كنيد.
از پيامبر اكرم (ص) روايت شده كه در خواندن سوره يس ده خاصيت است، از جمله رسيدن به همسر مناسب. (2) اين سوره را هر روز صبح بعد از نماز بخوانيد. ثواب آن را به چهارده معصوم عليهم السلام هديه كنيد. سپس از خدا حاجت خود را بخواهيد.
پي نوشت ها:
1. طلاق (65) آيه 2.
2. المحدث النوري، مستدرك الوسائل، مؤسسه آل البيت، قم، 1408 ق، ج2، ص 136.
موفق باشید.






