سلام عليكم
آيا صحيح است كه در آخرت مكاني براي عذاب است به نام زمهرير كه به جاي آنكه داغ باشد بسيار سرد است؟آيا صحيح است كه سادات گناهكار در زمهرير غذاب مس شوند؟
با تشكر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در بين عوام جامعه مشهور شده كه خدواند سادات را اگر اهل جهنم باشند، در جهنم نمي برد و با آتش عذاب نمي كند؛ بلكه آن ها را با سرما و در مكاني به نام "زمهرير" مورد عذاب قرار مي دهد. در اين باره بايد گفت كه نسبت به اين ادعا، هيچ روايتي نرسيده است؛ بلكه در روايت آمده است:«خداوند جهنم را براي معصيتكاران آفريده است؛ هر چند آن شخص، عاصي سيد قريشي باشد».(1)
قرآن نيز در باره قيامت مي فرمايد: «فَإِذا نُفِخَ فِي الصُّورِ فَلا أَنْسابَ بَيْنَهُمْ يَوْمَئِذٍ وَ لا يَتَساءَلُون؛ (2) هنگامى كه در «صور» دميده شود، هيچ يك از پيوندهاى خويشاوندى ميان آنها در آن روز نخواهد بود و از يكديگر تقاضاى كمك نمى‏كنند».
البته نقل شده كه "زمهرير" نام طبقه اي از طبقات دوزخ است (3) كه در آن، عذاب الهي به صورت سرماي جان فرسا جلوه گر است و نسبت به عذاب هاي دوزخيان، برتري ندارد و تخفيفي محسوب نمي شود تا هر كه به آن مبتلا شد، عذاب كم تري نسبت به بقيه دوزخيان داشته باشد؛ بلكه تنها دسته اي از مجرمان با توجه به گناه و جرمشان به چنين عذابي دچار مي شوند، و دسته اي ديگر، با اين معيار به عذابي ديگر. اين كه مثلاً سادات در زمهرير مجازات شوند و نه آتش، مدرك شرعي ندارد.
پي نوشت ها:
1. علامه مجلسي، بحار الانوار، نشر اسلاميه، تهران، بيتا ، ج 46، ص 82.
2. مؤمنون (23)، آيه 10.
3. بحار الانوار، همان، ج 83، ص 17.
موفق باشید.