بنده با یک خانومی در دانشگاه قول و قرار ازدواج گذاشتم البته با زمانی 4 ساله و البته قول و قراری بدون دوستی های امروزی و بسیار سالم اما بعد از دو سال برای ایشان خواستگار آمد اما از سوی اینجانب این موضوع به شوخی گرفته شد و ایشان از سر عصبانیت و لجبازی با فردی که حتی خانواده اش مخالفت داشتند عقد کرد و ارتباطش را با بنده قطع نمود اکنون با گذشت 2 هفته بنده از طریق یکی از همکلاسی های گذشته فهمیدم که ایشان همچنان به بنده وابسته اند و بسیار پشیمان از ازدواج لجوجانه و دچار افسردگی شدید شده اند، به گونه ای که مادر ایشان با بنده تماس برقرار و از بنده خواسته تا اگر امکان ازدواج دارم برای بازگشت سلامتی ایشان پس از طلاق احتمالی ایشان با ایشان عقد نمایم، اکنون وظیفه اینجانب چیست و نیز اگر ایشان از همسر اول جدا شد آیا برای بازگشت سلامتی ایشان که به شدت به بنده وابسته است واجب است؟ البته اینجانب نیز به ایشان علاقمند و وابسته هستم.

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اگر شما با ايشان قرار ازدواج گذاشته بوديد نبايد خواستگاري شخصي ديگر از ايشان را شوخي مي گرفتيد و ايشان را عصباني مي كرديد، بلكه بايد به قول و قرار خودتان تاكيد مي كرديد تا اين دختر هم خيالش جمع شود،‌ اما كار ايشان هم درست نبوده است كه از روي لجبازي اين كار را كرده است.
اما الان كه عقد كرده است اگر واقعا طلاق گرفت و شما هم مطمئن هستيد كه علت طلاق ايشان همين است و مشكل ديگري در كار نيست اشكالي ندارد كه به ازدواج با او فكر كنيد، چون واقعا شرايط اين خانم تغييري نكرده است، فقط يك عقدي بين ايشان و شخص ديگري خوانده شده است. البته بايد مطمئن شويد كه ايشان به آن آقايي كه با او عقد كرده است وابستگي عاطفي نداشته باشد، كه البته بعيد است كه به او وابستگي عاطفي داشته باشد، چون اگر اين طور بود پشيمان نمي شد و افسردگي نمي گرفت. با اين توضيحاتي كه داده شد اگر ايشان طلاق گرفت و وابستگي عاطفي هم نداشت و شما هم به ايشان علاقه مند هستيد به نظر مي رسد كه ازدواج شما با ايشان اشكالي ندارد، چون درست است كه عقد كرده است. اما واقعا اين دختر، همان دختر دو هفته پيش است و شرايطش فرقي نكرده است و مشكل و عيب و مرضي ندارد، اما اين طور نيست كه به شما واجب باشد كه اين كار را بكنيد، و نبايد خودتان را در اين ازدواج، مجبور بدانيد، به عبارت ديگر اينكه فقط به خاطر برگشت سلامتي او،‌ به اين ازدواج تن بدهيد درست نيست، بلكه اگر تمايل كامل به ازدواج با او داريد مي توانيد اين كار را بكنيد.
اما توصيه ما اين ا ست كه اگر ايشان طلاق گرفت اگر خواستيد با ايشان ازدواج كنيد بلافاصله بعد از طلاق ايشان، با او ازدواج نكنيد، بلكه بگذاريد تا كمي استرس ها و هيجانات روحي ايشان فروكش كند و از نظر روحي رواني وضعيت با ثباتي پيدا كند، و شرايطش به حالت عادي برگردد،‌ آن وقت اگر خواستيد به ازدواج با ايشان اقدام كنيد. نكته ديگر اينكه مواظب باشيد كه الان چه قول هايي به اين دختر و خانواده اش مي دهيد، اگر قول بدهيد كه بعد از طلاق ايشان، با او ازدواج مي كنيد ديگر نمي توانيد زير قولتان بزنيد، چون او به خاطر شما طلاق گرفته است، اگر احتياج به فكر كردن داريد همين الان فكر كنيد، و حواستان به قولهايي كه مي دهيد باشد، چون اگر قول ازدواج ندهيد شايد ايشان طلاق نگيرد و با همان آقا زندگي را ادامه دهد.
موفق باشید.