با سلام من شاغل هستم و ماهیانه 300 هزار تومان حقوق می‌گیرم. جزء مستمری بگیران آموزش و پرورش هستیم . حقوق خانواده بسیار کم است. بنابراین من برای آینده خود مازاد حقوق خود را طلا و سکه خریده‌ام. سال خمسی من اردیبهشت بود. که امسال برای محاسبه‌ی آن با دفتر مرجع خود آیت اله مکارم تماس گرفتم. این دفتر به من گفتند می‌توانم خمس خود را پرداخت نکنم و سکه‌های خود را برای خرید روزی که بخواهم ازدواج کنم کنار بگذارم.
من و مادرم به همراه برادر و همسرش و فرزند او و خواهرم و مادربزرگم در یک خانه زندگی می‌کنیم. شرایط زندگی ما طوری شد که مجبور شدیم خانه را بفروشیم و برادرم مستقل شود. در واقع آن خانه که ارث ما محسوب می‌شد بین ما تقسیم شد. و ما مجبور شدیم که برای خرید خانه‌ای برای خود طلاهای خود را بفروشیم. حال سوال این است آیا من و خواهرم که طلاهای خود را فروخته‌ایم و برای خود خانه خریده‌ایم آیا به آن طلاها خمس تعلق می‌گیرد یا نه؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
لطفا سوالات فقه و احكام شرعي خود را با ذكر مرجع تقليد به سامانه پيامكي مركز با شماره 30009640 و نشاني اينترنتي http://30009640.ir/sms/ بدون نياز به ثبت نام ارسال نماييد و يا با شماره تلفن 09640(بدون كد) تماس بگيريد.
اما سوالات غير شرعي در زمينه هاي مشاوره، خانواده، اخلاق، قرآن، حديث، تاريخ، اديان، اعتقادي را به همين آدرس ارسال نماييد تا پاسخگوي شما باشيم.

موفق و موید باشید