چرا روحانیون به خدمت مقدس سربازی نمیروند مگر حضرت علی نمیجنگیدند مگر جهاد برای رو حانیون واجب نیست؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
روحانيون هم مانند ديگر افراد جامعه موظند دوره خدمت سربازي را بگذرانند . از سوي ديگر مي دانيم كه قانون، براي همه دانش طلبان (اعم از حوزوي و دانشگاهي ) معافيت موقت تحصيلي پيش بيني كرده است كه افراد تا زماني كه مشغول تحصيل هستند از خدمت سربازي معاف هستند. دانشكاهيان بعد از فاغ التحصيل شدن در محلي كه مناسب تحصيلاتشان هست به خدمت سربازي مي پردازند. طلابي هم كه به هر دليل ادامه تحصيل نمي دهند يا در مقطعي خاص از ادامه تحصيل انصراف مي دهند نيزدر محلي كه مناسب تحصيلاتشان هست به سربازي مي روند. اما با توجه به اين كه دوره هاي آموزشي حوزه علميه بسيار طولاني است و گاه يك روحاني چندين سال از عمر خود را به تحصيل مي پردازد، خواه نا خواه بعد از فارغ التحصيل شدن آن قدر سنش بالا رفته كه از نظر قانون معاف از خدمت محسوب مي شود.
اگر شما روحانياني را ديده ايد كه سربازي نرفته اند يا به اين دليل است كه هنوز مشغول تحصيلند يا آنكه سنشان از سن سربازي گذشته است.
البته نوعا روحانيون، در بسيج دوره نظامي را سپري مي كنند. و برخي از آنان دوره سربازي را به عنوان تبليغ در نيروهاي مسلح، مي گذرانند.

موفق و موید باشید