سلام
می گوبند مستحب است که نمازهای یومیه به جز ظهر بلند خوانده شود مخصوصا اگر در منزل هستیم و نامحرم نیست
می خواستم بدونم اگر با بلند خواندن نماز باعث آزار و ناراحتی یکی از اعضای خانواده که در حال استراحت است بشویم آیا آن نماز مورد قبول خدا هست؟
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش گر گرامي همانطور كه گفتيد براي زنان مستحب است. اگر نامحرمي صداي آن ها را نمي شنود نماز را بلند بخوانند ولي واجب نيست. حال اگر كسي در منزل در حال استراحت هست، مي توانيد مراعات حال او را بكنيد، يعني لازم نيست آن قدر با صداي بلند بخوانيد كه كسي اذيت شود، بلكه به همين اندازه كه صداي تان جوهر داشته باشد و حالت همهمه نداشته باشد كافي است و معمولا كسي از اين صدا ناراحت نمي شود، و حتي اگر همين مقدار نيز باعث ناراحتي مي شود ، بايد به اتاق ديگري يا مكان ديگري برويد و آن جا نماز بخوانيد تا مزاحم كسي نشويد.
و اگر هيچ راه ديگري وجود ندارد و امر متوقف است بين بلند خواندن نماز كه مستحب است براي زنان و آزار دادن و ناراحت كردن يك فرد ديگر كه حق الناس و جرام است، مسلم است كه شما نبايد بلند بخوانيد تا كسي ناراحت شود. كسي كه در نماز مرتكب اين گناه بشود، اگر چه نمازش صحيح است. ولي معلوم نيست اين نماز مورد قبول خداوند قرار بگيرد و انسان را به خدا نزديك كند.
موفق و موید باشید






