عده ای این روزها در فلسطین کشته می شوند.بااینکه شیعه به فساد مذهب آنها معتقداست چطور آنها راشهید می دانند؟
با سلام و تشکر از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در اصطلاح، "شهید" دارای دو کاربرد معنایی است اول مسلمان بالغ و عاقلی است که که ظلماً و در معرکه جهاد یا دفاع به قتل رسیده باشد و در واقع دارای غایتی الهی و مقدس است. خداوند نیز در سوره آل عمران بر این مطلب یعنی مرگ در راه خدا تاکید کرده و می فرماید "وَ لَا تحَسَبنََّ الَّذِينَ قُتِلُواْ فىِ سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتَا بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُون"(1) هرگز گمان مبر كسانى كه در راه خدا كشته شدند، مردگانند! بلكه آنان زندهاند، و نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند."
و دوم مسلمانی است که در شرائط خاص مانند برخی بیماری ها و یا در راه علم و ...جان خود را از دست بدهد(2) و به همین منظور در برخی از روایات برای کسی که در راه طلب علم جان خود را از دست بدهد(3) یا کسی که با حب خاندان پیامبر بمیرد و...اجر شهادت بیان شده است در روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که فرمود"مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِيدا"(4)هر كس بر محبت آل محمّد از دنيا برود شهيد مرده است."
مطابق تعریف اول همه مسلمانانی که در این راه کشته می شوند، شهید محسوب می شوند. لذا گرچه از دیدگاه ما تمامی فرقه ها و گروه های مختلف غیر شیعه - در عین مسلمان بودن و تفاوت مبنایی با پیروان دیگر ادیان- در مسیر مذهب حق نیستند، اما در عین حال مسلمانی بوده که در برابر رفع ظلم جان خود را از دست داده است.
بنابراین معیار و ملاک اطلاق نام شهید، مرگ مسلمان در راه خدا است و در صورتی که این افراد با نگاه بیان شده، جان خود را دست دهند شهید محسوب شده و نزد خداوند ماجور خواهند بود چه فسطینی باشند و چه غیر فلسطینی؛ و طبیعی است مردمان فلسطینی که مظلومانه در برابر ظلم و کفر قیام کرده و با اهدافی الهی کشته می شوند، نزد خداوند دارای درجاتی بلند هستند اما در عین حال توجه به این نکته لازم است که شهادت درجاتی داشته و نمی توان مقام همه این افراد را مساوی دانست و طبیعی است مقام کسی که شیعه بوده و با حب آل محمد در میدان نبرد جان خود را از دست می دهد، از مقام کسی که مانند برخی افراد فلسطینی که شیعه نبوده اما حب آل محمد (ص) را در دل دارند، بالاتر است.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از افراد مبارز فلسطینی و حتی برخی از رهبران آنها، شیعه می باشند و مطابق برخی از آمار در حال حاضر حدود 70000 شیعه فلسطینی در مناطق اشغالی وجود دارد در مورد مردم فلسطین مانند بسیاری از مردم کشورهای دیگر،معتقدیم بسیاری از آنها جاهل قاصری هستنند که با جهل، از مذهب شیعه رویگردان شده اند نه آنکه با علم به حقانیت از پذیرش آن سر باز زنند. لذا و در سالیان اخیر گرایش مردم فلسطین به تشیع بسیار چشمگیر بوده است. اما در مورد افراد غیر شیعه توجه داشته باشید اكثريت قاطع مردم فلسطين شافعي مذهبند و در ميان فرقه هاي گوناگون اهل تسنن، نزديكترين فرقه به شيعه، هم از نظر ميزان علاقمندي به اهل بيت پيامبر(ص) و هم از نظر اصول و احكام فقهي، فرقه شافعي است. و حتی برخی از مساجد آنها به نام اهل بیت (ع) است.(5)
پی نوشت ها:
1. آل عمران(3)آیه 169.
2. ر.ك دشتی، سید مصطفی، معارف و معاریف، بی جا، 1376 ه ش، ج 6، ص 582.
3. مجلسی،محمد باقر، بحار الانوار، چ دارالکتب الاسلامیه، تهران، بی تا،ج 1، ص 186.
4. همان، ج 23، ص 233.
5.http://www.tebyan.net/mobile.aspx/Comment/index.aspx?pid=83882






