سلام
در آیه های قرآن، چه آیاتی وجود دارند و در چه سوره هایی که بر این شیوه یادگیری و آموزش تاکید می کنند:

یادگیری و آموزشی که دانش آموز را به سمت کمال انسانی او هدایت می کند. یعنی علاوه بر علم آموزی، او را نیز پرورش می دهد، پرورشی که او را فردی خلاق و موثر برای جامعه خود می سازد.

آیا این درست است که هر کسی که به این عالم می آید، برای هدفی آمده است و اگر اموزش و پرورش او در همان جهت باشد، رشد او صحیح است و فردی خلاق خواهد بود؟ اگر اینگونه است، در کدام آیه قران به این مطلب اشاره شده است؟

متشکرم

با سلام و سپاس از ارتباط تان با مركز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

پرسشگر محترم سوال شما برای ما واضح نیست.
چیزی که ما از قرآن و روایات فهمیده ایم این است که همه انسان ها برای رسیدن به بندگی خدا و خلیفه شدن و مظهر صفات حسنای خدا شدن، خلق شده اند:
وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَليفَة (1)
(به خاطر بياور) هنگامى را كه پروردگارت به فرشتگان گفت: «من در روى زمين، جانشينى [نماينده‏اى‏] قرار خواهم داد.»
و برای این که انسان ها به این هدف برسند هم زمینه و استعداد لازم را در آنها قرار داد و هم پیامبران را فرستاد تا بندگان را به این غایت دعوت و هدایت کنند و طالبان این غایت را بدان سو ببرند و بدان مقصد برسانند:
هُوَ الَّذي يُنَزِّلُ عَلى‏ عَبْدِهِ آياتٍ بَيِّناتٍ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ (2)
او كسى است كه آيات روشنى بر بنده‏اش [محمد] نازل مى‏كند تا شما را از تاريكي ها به سوى نور برد.
بنا بر این هدف همه انسان ها رسیدن به آن قله است و همه هم بدان راهنمایی و دعوت شده اند و امامان هم که در هر عصر زنده و واسطه فیض هستند، وظیفه هدایت و راهبردن انسان های طالب را به عهده دارند. اگر انسان ها به هدایت های خدا گوش بسپارند و به حبل متین خدا که قرآن و عترت است چنگ زنند، به مراتبی از آن غایت خواهند رسید و اگر توجه نکنند و گوش نسپارند و چنگ نزنند، خود را محروم خواهند کرد.
اگر سؤال شما مطلب دیگری است، واضح تر توضیح دهید تا جواب گوییم.
پی نوشت ها:
1. بقره (2) آیه 30.
2. حدید (57) آیه 9.