با سلام و سپاس از ارتباط¬تان با مركز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

در مورد حالت عصبي داشتن مادرتان، بهتر بود كه منظورتان را بيشتر توضيح مي داديد و بعضي از موارد كارهاي او را ذكر مي كرديد، تا بررسي شود كه آيا قضاوت شما در مورد عصبي بودن او درست است يا نه، و به هر حال منظورتان بهتر فهميده مي شد. لذا در نامه بعدي در مورد كارهاي مادرتان و حالات او و هم چنين مشكلات خودتان بيشتر توضيح بدهيد. در اينجا يك سري توصيه هاي كلي را براي شما بيان مي كنيم:
* آستانه تحمل خود را بالا ببريد: بعضى افراد با كوچكترين اشاره اى يا با شنيدن كوچكترين حرفى و يا در معرض قرار گرفتن جزيى ترين محركى زود عصبي مى شوند چون آستانه تحمل آنها پايين است و اگر به همين روال پيش بروند اين افراد علاوه بر اين كه خودشان را آزار مى دهند براى ديگران هم مشكل آفرين هستند در حالى كه افرادى كه آستانه تحمل خود را بالا برده اند در زندگى به راحتى در مقابل ناملايمات و برخوردهاى نادرست ديگران مقاومت مى كنند كمتر صدمه مى بينند. بايد در برابر عوامل محرك، خود را تقويت كنيم تا مانند يك وزنه بردارى كه از وزنه هاى سبك شروع به تمرين مى كند براى روزى كه در مسابقه بتواند وزنه سنگين و مورد دلخواهش را بلند كند ما هم بايد آرام آرام، در برابر محركهاى مختلفى كه ما را از كوره به در مى كنند مقاومت كنيم تا در آينده بتوانيم در برابر محركهاى قوى تر، كنترل خود را از دست ندهيم.
* انتظارات ايده آلى نداشته باشيد: انتظار از محيط و افرادى كه با آنها زندگى مى كنيد، سبب ايجاد توقع مى شود و اگر اين انتظار برآورده نشود، احساس خشم، در شما ايجاد مى شود؛ بنابراين بسيار مناسب است كه سطح انتظارات و توقعات را از ديگران كم نموده و همواره از كسى توقع بى مورد نداشته باشيد؛ هم چنين بايد انسان اين آمادگى را در خود ايجاد نمايد كه اگر چنان چه انتظارات به حق او بر آورده نشد؛ هرگز ناراحت و عصبانى نشود.
* تغافل: يكى ديگر از راه هاى مقابله با عصبي شدن، تغافل است. در اين روش، فرد مى تواند با اين تصور و ذهنيت كه گويا عملى انجام نشده تا او عصبانى شود، اسباب آرامش خود را فراهم سازيد. طبق روايات معصومين(ع) تغافل و ناديده انگارى خطاهاى اطرافيان و مردم، نيمى از شرط زندگى است.
* قائل بودن حق اشتباه، براى ديگران: افراد عصبى نسبت به اشتباه ديگران سرسختى نشان مى دهند و هيچ گونه حقى در مورد خطاها و اشتباهات آنها قائل نيستند. اين افراد بايد متوجه باشند كه هر كس ممكن است در مقطعى از زمان، دچار اشتباه شود كه بايد به اين خطاها به چشم اغماض نگاه كرد. هر كسى در زندگى خود اشتباهاتى دارد و اگر ما فقط اشتباهات فرد را ببينيم و جنبه هاى منفى او را، زندگى به جهنم تبديل مى شود. پس براى لذت بردن از زندگى بايد نكات مثبت افراد را مورد توجه قرار داد.
* انجام تمرينات ريلكسيشن جهت آرامش و تن آرامى: با تمرين ريلكسيشن مى توان آرامش لازم را به دست آورد و با ايجاد آرامش در روح و تن خويش خشم و عصبانيت را از خود دور نمود.
* استفاده موثر از سيستمهاي حمايتي، مثل استفاده از متخصصان مشاوره و روان شناس: اين نكته را به ياد داشته باشيد كه بعضي از مشكلات را بهتر است كه به صورت حضوري پيش يك مشاور مطرح كرد، و راهنمايي بهتري گرفت، لذا يكي از كارهاي خوبي كه مي توانيد انجام دهيد اين است كه به يك مشاور و روان شناس خانم مراجعه كنيد و مشكلتان را با ايشان درميان بگذاريد. يك مشاور در چندين جلسه مي تواند به شما كمك كند، تا بتوانيد بهتر شرايط خودتان را مديريت كنيد. احتمال دارد كه مقداري اضطراب و استرس و چيزهاي ديگر داشته باشيد كه شما را از شرايط عادي خارج مي كند، اين متخصصين مي توانند در اين زمينه ها به شما كمك كنند، تا بتوانيد آنها را درمان كنيد. هم چنين اگر مادر شما مشكل خاصي دارد بايد به يك روان شناس مراجعه كند تا مشكلش بررسي شود.
در پايان تذکر اين مطلب را لازم مي دانم که نبايد از رحمت و لطف خداوند به بندگانش نااميد شويد، خيلي از بزرگان دين ما در طول زندگيشان، گرفتار بد رفتاري افراد ديگر بوده اند، پدر و مادر بد رفتار داشته اند، همسر ناهماهنگ، فرزند ناخلف و بد کردار و ... داشته اند، اما آن را تحمل کردند و صبر کردند، و خدا هم به آنها کمک کرد و تحمل آنها را بالا برد. مطمئن باشيد که اين شرايط زندگي شما از ديد خدا پوشيده نيست، لذا به لطف خدا اميدوار باشيد، و سختي ها را تحمل کنيد، شرايط به همين صورت ادامه نخواهد يافت، و ان شاء الله وضعيت بهتري پيدا خواهيد کرد.
در پايان متذكر مي شوم كه شما مي توانيد با شماره 09640 با مشاورين اين مركز تماس بگيريد.
موفق باشيد.