به نام خدا
با سلام و دعای خیر
من مقداری پول از بانک وام گرفتم و با پول وامو مقداری پس انداز که داشتم یه ماشین خریدم پس از مدتی تصمیم گرفتم ماشین رو بفروشم چون از فروش ماشین خیلی ضرر می کردم تصمیم گرفتم به پیشنهاد یکی از دوستانم ماشین را به یک بنگاه به صورت زماندار بفروشم که زیاد ضرر نکنم ، حالا تاریخ چک رسیده و چک پاس نشده و چون بنگاه دار داره با پول من کار میکنه به من پیشنهاد داده که چند ماه دیگه واسش چک رو تمدید کنم اون هم به مبلغ چک اضافه کنه و چک رو عوض کنه ! حالا میخوام بدونم فروش خودرو به صورت زماندار مشکلی داره و دوم اینکه در حالی که من دارم قسط این پول رو می دم و سودش رو به بانک میدم و ایشون داره با پول کار میکنه می تونم واسه تمدید چک مبلغی رو اضافه بگیرم .
و تا حالا چند بار با ایشون تماس گرفتم که ماشین رو بیاره و بیاد قولنامه جدید بنویسیم ولی ایشون میگه چک رو بیار تا واست عوض کنم نیاز به قولنامه نیست و من راضی راضی هستم

با سلام و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

فروش ماشین به صورت نسیه و زمان دار به مبلغ بیشتر اشکال ندارد.
اما اگر در مدت معین ، طلب شما وصول نشد شما نمی توانید به سبب مهلت دادن دوباره، مبلغ بیشتری درخواست کنید.
بنابراین یا باید به نحوی مبلغ چک را ، وصول کنید و یا اینکه بدون هیچ گونه درخواست اضافه ای، صبر کنید.
و به صورت کلی مهلت دادن و اضافه کردن مبلغ بدهی، همان ربا می باشد که حرام است.(1)
پی نوشت:
1. سوال تلفنی از دفتر آیت الله جوادی آملی (7839183-0251).
جهت تسهیل و تسریع در امر پاسخگوئی از این پس، پرسشهای فقهی و احکام شرعی را تنها از طریق سامانه پاسخگوئی پیامکی به شماره 30009640 ، نشانی اینترنتی http://www.30009640.ir/sms و یا تلفن 09640 مطرح نمایید.