چرابااین که پول بهره دردین اسلام شدیدانفی شده است دربانک ها ی جمهوری اسلامی سود وام ازمردم بادرصدبالا گرفته می شودوهمچنان عنوان وام را به خودتعلق می دهد؟

با سلام و شادباش فرا رسيدن سال نو و تشکر از ارتباط¬تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

پول های را که بانک از مردم دریافت می کند و به آن سود می دهد، وام با بهره نیست؛ بلکه بانک پول های مردم را بر اساس عقود شرعی صحیح دریافت می کند و به نیابت از مردم در کارهای تجاری و تولیدی به کار می اندازد و بخشی از سود بدست آمده را به مردم می دهد.
اما وام های را که به مردم می دهد بخش از آن ها وام مربوط به امور ضروری مثل ازدواج است که بهره نمی گیرد صرفا کارمزد هزینه کارمندان را دریافت می کند؛ این اشکال ندارد.
بخشی را برای کارهای زیر بنایی مثل تجارت و صنعت و ساختمان و کشاورزی می دهد، در این موارد بر اساس عقود شرعی صحیح عمل می کند، در نتیجه سودی را که از مردم دریافت می کند اشکال ندارد. بنابر این آن چه را که بانک ها انجام می دهد به طور کلی وام به بهره ربوی نمی باشد.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله مکارم شیرازی، استفتائات جدید، ج1، ص413، سوال 1376.
جهت تسهیل و تسریع در امر پاسخگوئی از این پس، پرسشهای فقهی و احکام شرعی را تنها از طریق سامانه پاسخگوئی پیامکی به شماره 30009640 ، نشانی اینترنتی http://www.30009640.ir/sms و یا تلفن 09640 مطرح نمایید.