سلام
کسی که محتلم و جنب میشود و در سفر است و میخواهد به زیارت برود باید چکار کند؟
اگز دسترسی یا زمان برای غسل نداشته باشد باید چکار کند؟
اگر غسل کزد و لباس پاکیزه نداشت باید چکار کند؟
با تیمم بدل از غسل میتواند با همان لباسهای ناپاک به زیارت برود؟
برای نماز چه باید کرد؟ (تمام حالات بالا)

با سلام و شادباش فرا رسيدن سال نو و تشکر از ارتباط­تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
کسی که جنب شده در صورتی که دسترسی به آب و انجام دادن غسل دارد باید برای نماز و برای زیارت امامان (ع) غسل کند اما با حالت جنابت به زیارت امازادگان رفتن اشکال ندارد ولی اگر دسترسی به آب ندارد باید تیمم بدل از غسل نماید و نمازهایش را بخواند و در این صورت می تواند به زیارت امام (ع) برود ولی اگر دسترسی به آب دارد و غسل برای او ضرر ندارد نمی تواند با تیمم به زیارت برود.
اگر غسل کرد و لباس پاکیزه نداشت می تواند با همان لباسهای نجس به زیارت برود ولی نماز با آنها صحیح نیست.
با تیمم بدل از غسل ( در صورتی که دسترسی به آب ندارد یا غسل برایش ضرر دارد )می تواند با همان لباس های ناپاک به زیارت برود. ولی برای نماز باید لباس هایش پاک باشد . (1)
پی نوشت:
1. امام خمینی، توضیح المسایل، م 726 و 779؛ سوال از دفتر رهبری به شماره 7112467 .

جهت تسهیل و تسریع در امر پاسخگوئی از این پس، پرسشهای فقهی و احکام شرعی را تنها از طریق سامانه پاسخگوئی پیامکی به شماره 30009640 ، نشانی اینترنتی http://www.30009640.ir/sms و یا تلفن 09640 مطرح نمایید.