با عرض سلام و خسته نباشید،
سوال بنده راجع به مسئله طهارت است.بنده،زن 29 ساله ،متاهل و مادر یک فرزند دختر هستم. بنده و همسرم از خانواده ای مذهبی و تحصیلکرده می باشیم و در مدرسه و دانشگاه مشغول تدریس هستیم.
مشکل من این است که خانواده ام خصوصا مادرم ،در برخی زمینه ها مقید به رعایت آداب نجاسات نیست.بعنوان مثال،وقتی دخترم نوزاد بود و ایشان زحمت شستشوی ایشان را می کشید،وقتی دخترم را بعد از شستشو به من می داد در کشاله های ران بچه ،مدفوع دیده می شد و وقتی به مادرم نشان میدادم میگفت که اینقدر حساس نباش.
یا حدود 3 سال پیش وقتی برادرم کوچک بود،شبی که جایش را خیس کرد،برادرم لباس نجس را روی شوفاژ گذاشت و مادرم با اینکه اذعان داشت که نجاست به شوفاژ سرایت کرده ،بدون آبکشی آن ،روی آن لباس پهن میکند و حتی لباس نمدار روی آن شوفاژ را به شوفاژهای دیگر منتقل میکرد و وقتی که تذکر می دادم،میگفت اینقدر روی آن لباس پهن کردم که خودش پاک شد،یا با دمپایی دستشویی که عین نجاست در چند جای آن دیده می شد به راهرویی که خیس بود و فریزر در آن بود میرفت در حالی که در آن زمان وسایل فریزر در کف زمین بود ،بعد از آن همان وسیله بدون آبکشی به فریزر برگردانده شد.
در حال حاضر در شهری ساکن هستم که از مادرم دور هستم و با اینکه بسیار برایش دلتنگ می شوم،بعد از اینکه پس از دو سه روز از دیدارشان به خانه ام بر میگردم،همه لباسهایم را می شویم و از بودن در کنارشان آنطور که باید لذت نمی برم با اینکه آنها را خیلی دوست دارم.چون فکر میکنم لباسها ،غذاها و آشپزخانه،سرامیکهای کف اتاقها و ....آلوده به نجاست است.
خیلی اوقات همسرم با اینکه سعی میکند طهارت را رعایت کند مرا در این زمینه وسواسی می داند.
قبلا از آقای فلاح زاده شنیده بودم که کف پا اگر بر روی فرشی که عین نجاست داشته باشد،2 بار برخورد کند بار سوم جایی را نجس نمی کند،آیا این را می توان به موارد بالا تعمیم داد؟
برای پاسخ به پرسشم تا بحال به چند نفر مراجعه کنم ولی جواب قانع کننده ای نگرفتم.
خواهش میکنم بطور دقیق مرا راهنمایی کنید،میخواهم از این احساس عذاب رها شوم.
التماس دعا
با تشکر

1- در فرض سؤال که مادر شما طهارت و نجاست را رعایت نمی کند، تمام خانه و ظرف ها و آشپز خانه او محکوم به نجاست نیست تا شما تمام بدن و لباس های خود را نجس بدانید، فقط جایی را که صد در صد یقین دارید مثل همان شوفاژ که نجس شدن را به چشم دیده اید، نجس بدانید، اما جاهای دیگری را که یقین به نجس شدن آنها ندارید پاک بدانید و شرعا پاک است و اسلام در مسأله طهارت و نجاست آسان رفتار نموده است و تا زمانی که انسان صد در صد یقین به نجس شدن چیزی نداشته باشد شرعا نجس حساب نمی شود.
ممکن است چیزی در واقع نجس باشد و ما ندانیم، ولی شرع آن را برای ما پاک دانسته است و تمام احکام طهارت و پاکی برآن بار می شود.
2- چیزی نجس تا سه مرتبه بیشترچیزی را نجس نمی کند یعنی اگر سه واسطه شد واسطه سوم چیزی رانجس نمی کند مثلا: چيزى كه با عين نجس تماس يافته و نجس شده است، اگر باز با چيزى كه پاك است تماس پيدا كند و يكى از آنها تر باشد، آن چيز پاك را نجس مى‌كند، و باز اين چيزى كه بر اثر ملاقات با متنجس نجس شده است، اگر با چيز پاكى برخورد نمايد، بنا بر احتياط واجب آن را نجس مى‌كند، ولى اين متنجس سوم هيچ چيزى را با ملاقات خود نجس نمى‌كند.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله خامنه ای، اجوبة الإستفتائات، سؤال283.