بیشتر مردم ایران و حتی خود من به حکم من به حکم این که مردم ما مسلمان هستند مسلمانیم.چون پدر و مادرمان نماز می خوانند ما هم می خوانیم پس اسلام و احکام آن حکم عرف را دارد نه دین.مردم بدون اینکه واقعا بدانند چرا عبادت می کنند نماز می خوانند.اما من می خواهم با شنالخت کامل از دینم خدا را عبادت کنم نه از روی عرف و عادت.لطفا چند مرجع مناسب برای اینکه اسلام را کامل بشناسم معرفی کنید.
خوشحالیم که در آغاز جواني آماده پاسخ دادن به سوالات اساسی و بنیادین ذهن خود شده و مهیای تولدی دوباره گشته اید . احساسات پاک و تلاش حقیقت جویانه شما را در این مسیر می ستاییم، مطمئن باشید که اگر این راه را به طور صحیح و درست طی کنید، به نتیجه مطلوب خواهيد رسید؛ محققان این مرکز را دوستان همراه خود در طی این مسیر بدانید و مطمئن باشید که این دوستان از ارائه کمک دریغ نخواهند نمود .
بر خلاف آنچه بیان کرده اید، ایمان کنونی و فطری شما حقیقتی ارزشمند است که نباید به آن بی توجه باشید، زیرا همین ایمان درونی و فطری خالی از استدلال و تفکر و اندیشه نیست ،به عبارت روشن تر ، ایمان به یک دین، دارای مراتب و درجات متفاوتی است که بسیاری از افراد درجات پایین و حداقلی آن را دارا هستند و در معنای عام کلمه ضرورت ندارد که هر یک از ما ایمان فطری و درونی خود به یک دین را کنار گذاشته و آن را نادرست قلمداد نماییم و به دنبال بازسازی این ایمان باشیم .
البته در مراحل عالی و بالا ، اعتقاد به یک دین در معنای حقیقی آن، باور و ایمان و عقیده درونی به درستی مبانی فکری و معرفتی و دستورعمل های مرتبط با آن دین است ؛ اصولا عقیده از ماده عقد ( گره) است، یعنی چیزی که به جان انسان گره می خورد؛ در نتیجه اعتقاد کامل به یک دین علاوه بر ایمان درونی و فطری و باور قلبی که انسان به شکل عادی دارد ، نیازمند تلاشی چند برابر و رسیدن به برهان و دلیل قطعی در خصوص آن است که ایمان قلبی انسان را به درجات بالاتر و عالی تری می رساند .
در هر حال به نظر می رسد برای شناخت درست از دین باید ابتدا در حوزه عقاید و باورهای دینی و در ابتدا از شناخت خداوند و درک عظمت و بزرگی او گامن های نخست را برداشت ، در این مسیر ابتدا باید در اصل ضرورت وجود خداوند و آن گاه شناخت عمیق عقلی و سپس نقلی از او باید به بررسی بپردازید و پس از شکل گرفتن این اساس و شالوده به دنبال بررسی دقیق ساير معارف ديني باشيد ؛ در این مسیر می توانید به این کتاب ها مراجعه نمایید :
- آفریدگار جهان؛ تألیف آیتالله ناصر مکارم شیرازى.
- خدا را چگونه بشناسیم؛ از همین مؤلف ( که این دو کتاب دارای بیانی روان و قابل فهم برای اکثر افرادند).
- توحید ؛ تالیف شهید مطهری( از بهترین کتاب ها در این زمینه که دارای بیان قوی و علمی در خصوص براهین مشهور اثبات خداوند است)
اما اگر فعلا شرایط بررسی عمیق و کامل در خصوص موضوع توحید واثبات خداوند را ندارید ، پیشنهاد می شود حتما در ابتدا یک دوره کتاب های استدلالی عقاید اسلامی را به دقت مطالعه نمایید . آن گاه در هر زمینه ای که دچار شبهه و ابهام بودید، به شکل مبسوط و کامل تر به مطالعه کتاب های موضوعی و دقیق تر بپردازید . در عین حال در هر موضوع خاص می توانید از کمک و همراهی محققان این مرکز هم استفاده ببرید؛ در این زمینه دو کتاب پیشنهاد می شود که مطالعه یکی از این دو کافی است :
ـ آموزش عقاید، آیت اللّه مصباح یزدی .
ـ آموزش کلام اسلامی ، محمد سعیدی مهر.
البته مقدم بر همه این مطالعات مطالعه کتاب مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی نوشته استاد شهید مطهری هم خالی از فائده نخواهد بود .






