باسلام
اینجانب یک جوان 28ساله می باشم وحدود4سال است که قصدازدواج دارم تابه حال مکانهای زیادی برای خواستگاری رفتم ولیکن یامن آنها رانپسندیدم یا آنهامن را جوری شده که خانواده تقریبا خسته شده اند وخودم دیگر خجالت میکشم بگویم که به خواستگاری بروند دعا زیاد میکنم چندین ختم برداشته ام توسلات زیادی داشته ودارم پدر ومادرم ودوستان هم خیلی برایم دعا میکنند اما ظاهرا اثر ندارد لطفا من را راهنمایی کنید باتشکر فراوان
اگر چه دعا و توکل در ازدواج تأثیر شگرفی دارد. ولی این قضیه تنها به مدد و توفیق الهی بستگی ندارد. بلکه بیش از همه چیز به همت و تلاش خود شما واگذار شده است. بنابراین راه ازدواج را به سوی خود بسته نپندارید و در این خصوص تلاش شبانه روزی داشته باشید.
بر اساس متون دینی و متن صریح قرآن همه دعاها مستجاب است حال اگر شرایط استجابت دعا رعایت شود و نوع درخواست به صلاح فرد دعا کننده باشد، خداوند همان دعای درخواست شده را به هدف اجابت می رساند و اگر مانعی بر سر اجابت دعا باشد، خداوند یا شری را از دعا کننده بر طرف می کند و یا این که درجه و رتبه ای به فرد عطا می کند. ختم قرآن و دعای شما اگرچه کار پسندیده و پراثری است ولی شاید مصداق داستانی مولوی باشد که معروف است مردى هر چه خدا را می خواند و « الله » مى گفت، دعايش مستجاب نمى شد. شيطان او را وسوسه كرد و به او گفت: تو اين همه « الله الله » مى گويى، چرا يك مرتبه لبيك نمى شنوى؟ او ديگر دعا نكرد. در عالم رؤيا هاتفى به او گفت: چرا مناجات خود را ترك كردى؟ پاسخ داد: چون جوابى نمى شونم. هاتف به او گفت:
«گفت همان الله تو لبيك ماست آن نياز و سوز و دردت پيك ماست»
به هر حال، باید توجه داشت که دعا تنها بخشی از کار و نه همه کار است، شما می توانید در کنار دعا به افراد مورد وثوق و مورد اطمینان بسپارید که اگر دختر خوب و مناسبی را سراغ دارند که با شما در معیارها و ملاک های ازدواج همخوانی و تناسب کافی دارد به شما معرفی کنند تا زمینه خواستگاری و ازدواج به وجود آید.
از طرف دیگر، بهتر است قبل از این که به خواستگاری دختری بروید، مقداری در مورد دختری که برای خواستگاری و ازدواج در نظر گرفته اید و همین طور خانواده او تحقیق کنید و شرایط ازدواج تان را تا حدودی بررسی کنید، تا اگر شرایط مساعد بود و احتمال پذیرش شما و جور شدن جریان ازدواج می رفت به خواستگاری بروید. گاهی خواستگاری رفتن های بی هدف و بی ضابطه نه تنها انسان را به مقصود نمی رساند بلکه گاهی باعث سردرگمی، سرشکستگی و خستگی می گردد. بنابراین این که می فرمایید: « تا به حال مکان های زیادی برای خواستگاری رفتم و لیکن یا من آنها را نپسندیدم یا آنها من را» ممکن است ناشی از این باشد که شما بدون بررسی ابتدایی و همین جوری به خواستگاری دختران می رفتید و چون جلسات خواستگاری انرژی زیادی از شما می گرفته است و مهم تر از آن به نتیجه مطلوبی هم نمی رسیدید، در این بین، خود و خانواده تان خسته و دلمرده شده اید در حای که، بهتر بود بعد از گزینش دختران و تحقیق از آنها و اطمینان نسبی از جور شدن جریان ازدواج به خواستگاری آنان می رفتید. بنابراین با تغییر شیوه خواستگاری رفتن می توانید، خیلی راحت و با اطمینان بیشتر به خواستگاری بروید و دختر مناسب خود را انتخاب کنید.
برای همسریابی توصیه می شود که از ایده آل نگری و توقعات غیر واقع بینانه بپرهیزید و با مطالعه کتاب هایی که در زمینه ازدواج نگاشته شده است، معیارها و ملاک های اساسی و مورد نیاز ازدواج را بشناسید و سعی کنید بر اساس آن و نه بر اساس معیارهای خودساخته و غیر منطقی، همسرگزینی داشته باشید. می توانید با افراد موثق و مورد اطمینان در محل تحصیل و محل زندگی و کار بسپارید تا اگر دختر مناسبی را سراغ دارند که با شرایط شما سازگار است به شما معرفی کنند تا زمینه خواستگاری و ازدواج فراهم گردد. این را بدانید که ازدواج زمان بر است و از سوی دیگر هر چقدر در زمینه همسرگزینی تلاش و کوشش نمایید و در نهایت با همسر مناسب و شایسته ای ازدواج نمایید، شیرینی ازدواج دوچندان خواهد بود، پس خستگی را کنار بگذارید و با تلاش و نشاط بیشتر به همسر گزینی بپردازید و به تحقق وعده های الهی امیدوار باشید که به یقین «جوینده یابنده است».






